LOADING

Type to search

3 handige verhuistips voor een soepele verhuizing

Woontips

3 handige verhuistips voor een soepele verhuizing

Share
3 handige verhuistips voor een soepele verhuizing

De één maakt veel verhuizingen mee en de ander bijna geen één. Hoe dan ook kan een verhuizing voor veel stress zorgen. Stress is iets wat je wil vermijden tijdens een verhuizing. Je moet namelijk al heel veel dingen goed regelen zodat het soepel verloopt. Om die reden kan je hieronder drie verhuistips vinden. Hopelijk kan jouw verhuizing dan soepel verlopen. Lees dus snel verder.

Oude spullen wegdoen

Een verhuizing betekent vaak een nieuwe start. Het kan daarom fijn zijn als je niet je hele inboedel meeneemt naar je nieuwe woning. Er zijn vast heel veel spullen die je helemaal niet meer nodig hebt. Ga daarom voor de verhuizing zelf alle spullen bij langs. Probeer uit te zoeken welke spullen je eigenlijk niet meer nodig hebt. Zo hoef je je niet zorgen te maken over de hoeveelheid spullen. Je hoeft dan namelijk minder spullen te verhuizen waardoor de verhuizing waarschijnlijk soepeler verloopt.

Je kan met de spullen die overblijven veel kanten op. Als eerste zou je de spullen kunnen weggeven aan mensen die het nodig hebben. Je kan het bijvoorbeeld naar een kringloopwinkel brengen of online een advertentie plaatsen. Zo kan je er misschien nog iets aan verdienen. Dat geld zou je dan weer mooi kunnen gebruiken voor andere spullen in je nieuwe woning. Denk je dat niemand behoefte heeft aan de spullen? Dan kan je het natuurlijk ook gewoon weggooien.

Veilig inpakken

Nadat je een goed overzicht hebt van alle spullen die meegaan naar de nieuwe woning, is het een goed idee om die spullen te verdelen in categorieën. Er zullen vast en zeker breekbare spullen tussen zitten, zoals kommen, glazen en borden. Dit wil je waarschijnlijk wel heel naar je nieuwe woning krijgen. Hiervoor kan je het beste kleren gebruiken. Wikkel de breekbare spullen hierin en leg het dan in de verhuisdoos. Zet vervolgens met een stift op de doos dat het breekbaar is.

Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg verhuisdozen hebt. Zo weet je zeker dat je niet nog verhuisdozen moet bijhalen. Dit kan namelijk voor stress zorgen. Wanneer je verhuisdozen overhoudt, kan je die natuurlijk ook weggeven, verkopen of gewoon bewaren als je daar genoeg plek voor hebt. Dan heb je alvast verhuisdozen voor de volgende verhuizing.

Een verhuisbedrijf

Lets move transport is zo een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf kan veel stress wegnemen tijdens de verhuizing. Tegenwoordig kan je bij verhuisbedrijven kiezen voor een bepaald pakket. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen dat het verhuisbedrijf alles gaat demonteren in je woning. Vervolgens vervoeren zij de inboedel en monteren alles weer in je nieuwe woning. Dat is natuurlijk ideaal.

Je kan ook altijd kiezen voor de simpele variant waarbij het alleen gaat om het vervoeren van je inboedel. Het fijne hieraan is dat jij alleen je inboedel hoeft in te pakken. Het verhuisbedrijf laadt namelijk de spullen in en zorgt ervoor dat het veilig aankomt bij je nieuwe woning. Wellicht helpen zij zelfs met het uitpakken. Verhuizen naar Rotterdam wordt zo wel erg makkelijk en verloopt heerlijk soepel.