LOADING

Type to search

3 manieren om je huis op te fleuren met foto’s

Wooninspiratie Woonkamer Woontips

3 manieren om je huis op te fleuren met foto’s

Share
3 manieren om je huis op te fleuren met foto’s

Nu bijna iedereen een telefoon met camera heeft, maken we met z’n allen veel meer foto’s. Klik hier, klik daar, en nog eentje voor de zekerheid: voor je het weet, staat je telefoon vol met kiekjes waar je nooit meer naar kijkt. Om over de vakantie nog maar niet te spreken, want daar wordt er pas echt op los gefotografeerd. Wil je eens iets nuttigs doen met al die mooie herinneringen? Bekijk dan onderstaande tips voor het verwerken van je foto’s in huis.

1. Vul fotolijsten met herinneringen

Tussen al die digitale foto’s op je telefoon of computer zitten vast een paar exemplaren die een speciale plek in je hart hebben. Bijvoorbeeld omdat er mensen op staan om wie je veel geeft of omdat de foto je herinnert aan een fijn moment. Hoe leuk is het dan om deze foto’s een fysieke plek in je huis te geven?

Met een goede inkjetprinter en fotopapier van hoge kwaliteit print je je favoriete foto’s eenvoudig thuis. Heb je geen geschikte printer in huis, maar wil je die wel aanschaffen? Dan kun je het best een printer kopen met een hoge resolutie. Hiermee krijg je de beste resultaten als je foto’s wilt printen.

2. Digitaal een fotoboek ontwerpen

Scrollend door je telefoon is het toch minder leuk om foto’s te laten zien. Bovendien zitten er meestal wat dubbele foto’s bij die erg op elkaar lijken. Je kunt dus beter een selectie maken van de leukste foto’s en daar een mooi fotoboek mee ontwerpen. Zo heb je van de mooiste momenten een tastbare herinnering. Leuk om neer te leggen op een prominente plek in huis, want zo zul je er zelf ook sneller doorheen bladeren. Maar daarnaast ook makkelijker om aan anderen te laten zien.

Er zijn verschillende online software, zoals bijvoorbeeld Albelli en Fotofabriek, waarmee het ontwerpen van een fotoboek heel eenvoudig is. Sommige bieden zelfs kant-en-klare templates aan, waarin je alleen nog maar jouw foto’s hoeft te plakken.

3. Plaats accessoires met eigen foto’s

Is een fotoboek te simpel voor jou, wil je iets grappigs doen met je foto of wil je je foto’s als decoratie in huis gebruiken? Bekijk dan eens de vele mogelijkheden om foto’s op voorwerpen af te drukken. Wat dacht je van een foto op een sleutelhanger, mok, kussen, onderzetter, wijnglas of puzzel? Ideaal als cadeau voor een dierbare, maar ook leuk om in je eigen huis te zetten.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om uitvergrote foto’s op een mooie ondergrond te printen en aan de muur te hangen. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die foto’s op hout, glas of aluminium printen.

Extra tip: analoge foto’s inscannen

Heb jij veel analoge foto’s, bijvoorbeeld van vroeger, van een oude camera, of van een polaroid- of wegwerpcamera? Dan wil je die misschien ook in een fotoboek of op een voorwerp verwerken. Of misschien wil je ze gewoon ook digitaal bewaren, zodat je ze altijd terug kunt vinden en ze minder snel beschadigen. Met een scanner is het heel eenvoudig om zulke fysieke foto’s digitaal te archiveren. Kies ook hier voor een variant met een hoge resolutie, om kwaliteitsverlies te beperken.

Ga aan de slag met jouw foto’s

Het personaliseren van je huis met je eigen foto’s is een leuke én nuttige bezigheid. Het levert je niet alleen een stijlvol gedecoreerd huis op, maar geeft ook een mooi doel aan al die honderden digitale foto’s. Zo heb je ze toch niet voor niets gemaakt! Ben je op zoek naar de juiste spullen voor het zelf printen van je lievelingsfoto’s? Kijk dan eens bij de gespecialiseerde webshop 123inkt.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het printen van foto’s: van fotopapier tot inktcartridges of toners.