LOADING

Type to search

4 ideeën voor een efficiënt ingerichte keuken

Keuken Wooninspiratie Woontips

4 ideeën voor een efficiënt ingerichte keuken

Share

Heb jij ook altijd ruimte tekort in jouw keuken? En is het voor jou ook telkens een gevecht om de juiste pan met de juiste deksel te vinden? Hier volgen 4 ideeën om de ruimte in je keuken efficiënter te gebruiken.

1. De lades

Lades kunnen zowel een zegen als een vloek lijken. Het is heerlijk dat er zoveel in past, maar tegelijkertijd kan het juist daardoor soms een heel gevecht zijn om te vinden wat je zoekt. Hoe krijg je de keukenlades georganiseerd? Begin met het indelen van je spullen per categorie. Zet je bestek, kookgerei, bakspullen, kruiden, folies en andere categorieën apart van elkaar neer. Als je veel kleine lades hebt, kun je een la gebruiken per categorie. Als je grotere, diepere lades hebt is het slim om je la te verdelen in vakjes. Dit kun je doen door bakken, dozen of kistjes te kopen die in de la passen. Hierdoor kun je gemakkelijker vinden wat je nodig hebt. Ook kun je op die manier in één beweging alles pakken wat je nodig hebt om bijvoorbeeld koekjes te bakken.

2. De kastjes

Om je kastruimte efficiënter te gebruiken kun je rekjes kopen die in je kast passen. Ook kun je, in plaats van de dingen op elkaar te stapelen, rechtopstaande planken in je keukenkastjes plaatsen. Hier kun je dan makkelijker je snijplanken, deksels en ovenplaten in kwijt. Ook de kastjes onder de gootsteen hoeven geen verloren ruimte te zijn. Door rekjes of treklades te plaatsen in deze ruimte kun je er veel meer in kwijt.

3. De kastdeuren

Zelfs de deuren van de keukenkastjes kun je gebruiken om je spullen op te bergen. Je kunt er een ondiep rekje aan monteren om bijvoorbeeld je kruiden in te plaatsen. Ook kun je door eenvoudige haakjes de deksels van je pannen aan de binnenkant van je kastdeuren hangen.

4. De pannen

Heb jij er ook zo´n hekel aan om telkens alle pannen uit je kast te moeten trekken, simpel weg omdat je anders niet bij die ene pan komt die je nodig hebt? Het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Je kunt je steelpannen bijvoorbeeld ophangen aan een rek boven je aanrecht of aan de muur. Op die manier bespaar je veel ruimte in de kastjes. Ook kun je een diepe la gebruiken voor je pannen. Zo kun je gemakkelijker bij die achterste pan. Door achter je keukendeuren een eenvoudige la te plaatsen kun je ook veel beter de pan pakken die je nodig hebt. Door dit soort lades kun je zelfs de onhandigste plekken, zoals bijvoorbeeld hoekkasjes, nog efficiënt gebruiken.

Efficiënt opgeruimde keuken

Je keuken op orde krijgen hoeft niet moeilijk te zijn en hoeft niet veel geld te kosten. Ga er even voor zitten en zoek welke van deze tips bij jou en jouw keuken passen. Een efficiënt ingerichte keuken is de moeite zeker waard!