LOADING

Type to search

4 redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen

Woontips

4 redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen

Share
4 redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen

Zijn jouw kozijnen nu echt aan vervanging toe? Of ben je op zoek naar een minder onderhoudsintensief alternatief? Dan denk je er misschien over om kunststof kozijnen te plaatsen. Dat is ook niet zo vreemd, want deze kozijnen worden inmiddels bijna op iedere Nederlandse woning geplaatst. De vraag naar kunststof kozijnen neemt in een rap tempo toe. Maar waarom zou je kunststof kozijnen kopen? Wat zijn de voordelen hiervan? We hebben 4 belangrijke redenen om nu toch écht die knoop door te hakken voor je op een rijtje gezet.

1.      Kosten besparen

Het kostenplaatje is natuurlijk niet geheel onbelangrijk in jouw uiteindelijke keuze. Is het namelijk überhaupt wel mogelijk? Wat betekent het kopen van kunststof kozijnen voor jouw financiële situatie?

Op de eerste plaats kunnen we stellen dat kunststof kozijnen uiteraard een flinke investering zullen zijn. Voor één kozijn betaal je gemiddeld tussen de 600 á 700 euro. Reken nu maar uit hoeveel dit is als je alle kozijnen in huis vervangt. Kies je voor hout of aluminium? Dan ben je al gauw een paar honderd euro extra per kozijn kwijt.

Bovendien is er veel minder onderhoud nodig. Dit terwijl je houten kozijnen zeker wel ieder jaar even moet opschuren en schilderen. Dit om de kozijnen mooi te houden en bijvoorbeeld houtrot te voorkomen. Dat levert allemaal extra kosten op. Met kunststof kozijnen heb je dit niet. Je haalt er ieder jaar even snel een doekje langs en de kozijnen zien er weer tiptop uit. Zo bespaar je dus niet alleen kosten, maar ook de nodige energie.

2.      Langere levensduur

Wist je dat kunststof kozijnen ook nog eens ontzettend duurzaam zijn? Want ondanks dat ze nauwelijks onderhouden hoeven te worden, beschikken ze wel over een zeer lange levensduur. Gemiddeld gaan ze zo’n 55 jaar mee. Soms korter, maar meestal langer. Als het goed is, hoef je de kozijnen dus maar slechts één keer in je gehele leven te vervangen. Ze worden geplaatst en verder heb je er geen omkijken meer naar. Zo gemakkelijk kan het dus zijn.

3.      Waarde van de woning gaat omhoog

De kozijnen gaan tientallen jaren mee. De kans is groot dat je het huis in de tussentijd wel eens zal verlaten. In dat geval is je investering zeker niet voor niets geweest. Het heeft je niet alleen jaren van extra wooncomfort opgeleverd, maar zal ook tot een sterke waardevermeerdering leiden als je het huis te koop zet. Doordat kunststof kozijnen een positief effect hebben op de energierekening, zal dit ook het verplichte energielabel beïnvloeden. Dit alles leidt tot een hogere vraagprijs. Het huis wordt dus meer waard en de kans is groot dat je alle kosten die je hebt gemaakt weer dubbel en dwars terugverdiend.

4.      Inbraakveilig

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat inbrekers veel minder snel hun slag slaan bij kunststof kozijnen. In combinatie met gehard glas zijn deze zeer lastig open te breken. Dat kost te veel tijd, waardoor deze woningen veelal worden overgeslagen. Dankzij kunststof kozijnen verlaag je dus de kans op inbraak.