LOADING

Type to search

4 tips om bloemen en planten langer mooi te houden

Woontips

4 tips om bloemen en planten langer mooi te houden

Share
4 tips om bloemen en planten langer mooi te houden

Wie wordt er nou niet blij van een bos verse bloemen in huis? De heerlijke geur en de aanblik maken je direct gelukkig. Helaas verwelken bloemen ook vaak weer snel. Voor je gevoel soms te snel. Sommige mensen besluiten daarom maar om minder bloemen in huis te halen. Ze vinden het zonde als ze na een aantal dagen al gaan hangen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om bloemen en planten langer mooi te houden. En nee, daar heb je echt geen groene vingers voor nodig. Met behulp van de volgende vier tips staan jouw bloemen en planten voortaan veel langer. 

De juiste bloempot of vaas 


Allereerst is het belangrijk om te beseffen hoe waardevol goede bloempotten en vazen kunnen zijn. Als je een verkeerde keuze maakt, kan dit gevolgen hebben voor hoe de plant of de bloemen kunnen groeien. Bedenk daarom eerst goed welke je nodig hebt of ga een keer winkelen voor nieuwe potten en vazen. Het is fijn om verschillende formaten in huis te hebben, zodat er altijd wel een geschikt exemplaar in huis is. 

Dichte knoppen 


In de supermarkt kies je toch ook altijd voor de producten met de langste houdbaarheidsdatum? Geen wonder, want hier heb je gewoon veel langer plezier van. Dat geldt uiteraard ook voor bloemen. Helaas staat hier meestal geen houdbaarheidsdatum bij aangegeven. Wel kun je zelf al een redelijke inschatting maken. Bossen bloemen waarbij de knoppen volledig geopend zijn, beginnen namelijk al een beetje uit te bloeien. Als ze in de winkel al volledig in bloei zijn, is de kans groot dat ze dan al hun mooiste punt hebben bereikt. Hierdoor heb je er minder lang plezier van. 

Laat je daarom niet verleiden door de extra mooie, bloeiende bossen, maar kies voor een boeket met nog dichte knoppen. Zo voorkom je dat ze binnen no-time uitgebloeid zijn en heb je er veel langer plezier van. 

Vraag advies 

Elke plant vraagt om een geheel andere aanpak. Sommige planten worden het liefst zo veel mogelijk met rust gelaten, terwijl anderen bijna dagelijks verzorging nodig hebben. Als je zelf weinig ervaring hebt met dit soort planten, is het slim om advies te vragen aan de verkoper. Meestal krijg je ook een kaartje met instructies meegeleverd. Hier staat precies op wat de plant nodig heeft om zo goed mogelijk te groeien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voldoende daglicht en hoeveel water hij nodig heeft. Als je deze instructies opvolgt, is de kans veel groter dat hij mooi blijft.

Houd het water schoon 

Een boeket bloemen heeft natuurlijk niet het eeuwige leven. Maar met de juiste zorg zou deze toch met gemak nog een week of twee kunnen staan. Hierbij is het wel belangrijk dat je goed op de bloemen let. Zorg er in elk geval voor dat het water schoon blijft. Dit doe je door het water sowieso dagelijks te verversen en te voorkomen dat er bladeren in het water hangen.