LOADING

Type to search

5 basisbenodigdheden voor je babykamer

Babykamer Wooninspiratie Woontips

5 basisbenodigdheden voor je babykamer

Share

Tijdens de zwangerschap kan het overweldigend zijn wat je allemaal moet aanschaffen. Naast dat je echt nieuwe spullen nodig hebt, wil de reclamewereld je ook aanpraten dat heel veel andere dingen noodzakelijk zijn. Ook zijn er zo ongelofelijk veel leuke spulletjes te krijgen dat je er bijna in kunt verdrinken. Wat is echt nodig en wat is bijzaak? Hier vind je vijf basis benodigdheden voor je babykamer.

1. Een ledikant of wiegje

Een wiegje is klein en kan meer geborgenheid geven aan de baby. Een ledikant is groter en kun je langer gebruiken. Zorg dat je, wat je ook kiest, een goede matras en minstens twee á drie setjes beddengoed hebt. Veel ouders kiezen er tegenwoordig voor om het bedje in de slaapkamer van de ouders zelf te zetten. Dit wordt rooming-in genoemd. Rooming-in kan prettiger voelen voor zowel de ouders als voor de baby. Doordat de baby dicht bij ligt, zijn de ouders sneller bewust van de behoeften van de baby. Als je borstvoeding geeft hoef je er dan ook niet helemaal uit. Rooming-out betekent dat je baby in zijn eigen kamer slaapt. Dit kan de ouders helpen om een betere nachtrust te hebben.

2. Een commode met verschoningskussen

Een commode is erg handig voor het verschonen van de baby. Let er wel op dat de commode stabiel is zodat de baby er niet af kan vallen. Het is slim om minstens 2 á 3 hoezen bij je verschoningskussen te kopen. Dit is voor de ongelukjes, die zeker gaan komen.

3. Een nachtlampje

Een nachtlampje kan een veilig gevoel geven aan de baby. Daarnaast is het voor de ouders ook erg handig. Vooral in de beginperiode zul je er regelmatig uit moeten ’s nachts om de baby te verschonen en te voeden. Een nachtlampje is wat zachter voor het oog ’s nachts. Ook voorkomt een nachtlampje dat de rest van het gezin wakker wordt van het felle licht.

4. Een kast

Door een kast oogt de babykamer veel netter. Een kast is niet alleen handig voor de babykleertjes, maar ook voor de luiers, het beddengoed, speelgoed of andere babyspullen. Mocht je te weinig ruimte hebben voor een kast, kun je je babyspullen ook opbergen in de commode. Een paar plankjes aan de muur en een paar goede opbergdozen kunnen ook heel handig zijn.

5. Een badje

Er zijn veel verschillende soorten babybadjes te koop. Veel babybadjes hebben een standaard. Dit voorkomt dat je diep moet bukken om je baby te wassen. Ook kun je het badje dankzij de standaard in elke ruimte neerzetten. Het is handig om het badje in de badkamer te zetten, zodat je niet met warm water heen en weer hoeft te lopen. Toch heeft het ook voordelen om hem in de babykamer te zetten. Op die manier heb je namelijk al je babyspullen bij de hand.