LOADING

Type to search

5 ideeën voor het kinderkamerplafond

Kinderkamer Wooninspiratie Woontips

5 ideeën voor het kinderkamerplafond

Share

De meeste mensen schilderen hun plafonds standaard wit. Maar standaard is niet voor iedereen weggelegd. Ben je op zoek naar iets nieuws, iets anders? Hier volgen vijf ideeën voor een leuk plafond in de kinderkamer.

1. Een plafondschildering

Op internet gaan veel ideeën rond over muurschilderingen. Maar waarom kan die schildering niet overlopen op het plafond? Als je bijvoorbeeld een boom op de muur schildert, kun je een aantal takken door laten lopen op het plafond. Dit geeft een speels effect. Met een plafondschildering kun je alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld een eenvoudige wolkenlucht schilderen, met misschien een zonnetje. Maar je hoeft het daar niet bij te laten. Waar houd je kind van? Houdt het van dieren? Je kunt een aantal vogels in de lucht schilderen of een paar dieren die nieuwsgierig naar binnen kijken. Denk bijvoorbeeld aan een paar aapjes die ‘over de rand’ kijken of een paar giraffes met hun lange nek. Houdt je kind van vliegtuigen of van luchtballonnen? Of misschien van draken? De opties met een wolkenlucht zijn eindeloos.

2. Een fotoplafond

Als je niet zulke artistieke vingers hebt kun je ook een foto of schilderij laten afdrukken voor een fotoplafond. Ook hiermee kun je heel veel kanten op. Het unieke van een fotoplafond is dat het heel realistisch kan zijn. Ook is een voordeel van een foto dat je van tevoren weet hoe het er uit gaat zien, terwijl een schilderij toch iets anders uit de verf kan komen dan je hoopte.

3. Een leuke lamp

Je kunt de look van de kinderkamer al compleet veranderen door een leuke of originele lamp. Er zijn lampen in alle vormen en maten te vinden. Zoek iets wat bij je kind en natuurlijk je budget past.

4. Lichtgevende sterren

Je kunt van je plafond een sterrenhemel maken. Er zijn veel verschillende manieren om een sterrenhemel te maken van het plafond. Het hangt af van de hoeveelheid geld, moeite en tijd die je er in wil steken. Een manier is door met glow in the dark verf sterren te schilderen op het plafond. Ook zijn er glow in the dark sterren te koop die je alleen hoeft op te plakken. Daarnaast zijn er lampen die een sterrenpatroon geven aan je plafond. Als je echt groots wil uitpakken kun je met plafondplaten met gaatjes en een lichtbak ook een sterrenhemel creëren.

5. Verlaagde plafondelementen

Door op je plafond verlaagde platen aan te brengen krijgt je kinderkamer een heel ander, speels effect. Deze plafondelementen zijn in veel vormen en maten te verkrijgen. Ook kun je het een kleur geven die past bij de rest van de kamer. Door de plafondelementen kun je de verlichting van de kamer veranderen. Je kunt op of boven deze platen kleine lampen plaatsen, wat het geheel helemaal afmaakt.