LOADING

Type to search

5 redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen

Woontips

5 redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen

Share
5 redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen

Is jouw woning toe aan nieuwe kozijnen? Dan heb je vast al wel ontdekt dat er meerdere materiaalsoorten zijn waar je uit kunt kiezen. Er zijn houten kozijnen, aluminium en stalen kozijnen, maar ook kunststof kozijnen. Kunststof behoort tot de meest populaire materiaalsoorten van dit moment. Waarom is het een aanrader om voor kunststof kozijnen te kiezen? Hier vind je vijf redenen!

1. Kunststof is goedkoop

De prijs voor kunststof kozijnen is een van de belangrijkste redenen om voor dit materiaal te kiezen. Kozijnen van kunststof zijn zo’n 20% goedkoper dan aluminium en 10% goedkoper dan hout. Gemiddeld kost een kunststof kozijn zo’n €525 – €750 per vierkante meter. Houten kozijnen kosten tussen de €750 en €950 per vierkante meter en aluminium kozijnen hebben een kostprijs van tussen de €750 en €1000 per m2. Kies je voor kunststof, dan ben je een stuk goedkoper uit. Wanneer je ook nog op zoek gaat naar de goedkoopste aanbieder van kunststof kozijnen, weet je zeker dat je nooit onnodig teveel betaalt.

2. Kunststof kozijnen hebben nauwelijks onderhoud nodig

Een ander belangrijk voordeel van kunststof is dat het een zeer sterk materiaal is en daardoor ook nauwelijks onderhoud nodig heeft. Het zal in de eerste plaats niet snel gebeuren dat kunststof schade oploopt, maar daarnaast of je ook geen grote onderhoudsbeurten uit te voeren. Verder zijn kunststof kozijnen erg kleurvast en hoeven ze niet geschilderd te worden. Kozijnen van kunststof zijn tegen alle weersomstandigheden bestand en de kleur wordt daardoor ook niet vaak.

3. Uitstekende isolatie

Kunststof isoleert uitstekend en dit zorgt ervoor dat je ook nog eens flink bespaart op je stookkosten. Dit kan je tot wel €250 per jaar schelen en dat is altijd mooi meegenomen. De kunststof kozijnen zijn hol van binnen en bevatten stilstaande lucht: dit zorgt voor goede isolatie. Combineer de kozijnen met HR++ glas om de beste resultaten te behalen.

4. De lange levensduur van kunststof kozijnen

Het feit dat kunststof goed isoleert en daarnaast ook zeer onderhoudsvriendelijk is, zorgt ervoor dat je profiteert van een lange levensduur. Wist je dat kunststof kozijnen tot wel 50 jaar meegaan? Wanneer je eenmaal kiest voor kunststof kozijnen, hoef je voorlopig niet na te denken over de vervanging hiervan: je zit de komende tientallen jaren wel goed. Dat is een prettig idee: en zeker een belangrijke reden om voor kunststof kozijnen te kiezen!

5. Kozijnen van kunststof zijn veilig

Ook belangrijk om te weten: kunststof kozijnen zorgen voor een extra veilig gevoel, aangezien ze jouw woning beschermen tegen inbraak. Deze kozijnen zijn voor inbrekers extra lastig om doorheen te komen en daarnaast zijn ze ook bestand tegen brand. Kunststof is moeilijk ontvlambaar en zelfdovend: een handige eigenschap om erbij te hebben.

Het veelzijdige design van kunststof kozijnen, de veiligheid, de besparing, het minimale onderhoud en de goede isolatie: het zijn stuk voor stuk redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen. Ontdek jouw opties voor het plaatsen van kunststof kozijnen en profiteer er zelf van!