LOADING

Type to search

5 tips om je interieur een boost te geven

Wooninspiratie Woonkamer Woontips

5 tips om je interieur een boost te geven

Share
5 tips om je interieur een boost te geven

Wil je jouw interieur echt even een heel ander aanzicht geven? Na een paar maanden ben je vaak wel toe aan wat verandering in huis. Met wat kleine dingen kun je jouw interieur een heel ander aanzicht geven. Zo ziet alles er weer fris en nieuw uit en kun jij er weer een paar maanden tegenaan. Hieronder vind je een aantal tips om jouw interieur een boost te geven.

1. Verander je raambedekking

Wist je dat raamdecoratie heel veel invloed heeft op je interieur? Het zorgt voor een bepaalde lichtinval, maar ook voor sfeer. Door de raambedekking te veranderen, krijgt je interieur een heel andere uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een rolgordijn op maat. Door voor maatwerk te kiezen, oogt het meteen heel chic. Ook luxaflex is vandaag de dag een uitstekende optie. Er is ontzettend veel keuze, denk bijvoorbeeld aan duettes of plissés, maar ook aan vouwgordijnen. Bekijk welke mogelijkheden er zijn en kies voor raambedekking die jouw interieur nog beter tot zijn recht laat komen.

2. Zet wat nieuwe kussentjes op de bank

Het lijkt maar een detail, maar je zal zien dat andere kussentjes meteen voor een heel andere sfeer in huis zorgen. Door de juiste kussens voor je bank of fauteuil te kiezen, laat je zien dat je van huiselijkheid houdt, maar het is ook nog eens erg comfortabel. Door voor kussentjes in verschillende kleuren te kiezen, maak je er een vrolijk geheel van, maar kussens in stemmige, bij elkaar passende kleuren zijn natuurlijk ook een uitstekende optie.

3. Ga voor planten in huis

Misschien heb je al een aantal planten in huis, maar planten kun je eigenlijk nooit genoeg hebben. Je zorgt daarmee voor een gezonde leefomgeving. Wist je dat planten heel rustgevend werken? Het zorgt ervoor dat we ons meer terug in de natuur voelen en dat is tenslotte onze natuurlijke leefomgeving. Verder zegt men wel dat planten goed zijn voor de luchtkwaliteit in huis. Maar het belangrijkste is misschien wel dat je zo een stukje leven in huis haalt. Dat geeft meteen een vernieuwend gevoel. Op zoek naar makkelijke planten? Graslelies hebben maar weinig verzorging nodig en zijn toch lekker groen. Ook de pannenkoekplant is makkelijk in het onderhoud.

4. Verander de kleuren van de muren

Ben je toe aan een rigoureuze verandering, dan kun je de muren wel eens goed aanpakken. Wanneer je andere kleuren op de muren aanbrengt, ziet je interieur er meteen heel anders uit. In de lente is het een goed idee om voor lichte tinten te kiezen. Pastelkleuren zijn dan altijd heel populair. In de herfst en winter kiezen we eerder voor volle, warme tinten, zoals bordeauxrood of warm bruin.

5. Plaats spiegels

Met een spiegel kun je elke ruimte groter maken. Als je kleine kamers in huis hebt, dan is het een goed idee om gebruik te maken van spiegels. Zo kun je ervoor zorgen dat de ruimte toch een stuk groter aandoet. Elke ruimte verandert door een spiegel. Daarom zijn deze woonaccessoires ook zo geschikt om je interieur een ander aanzicht te geven. Je interieur een boost geven doe je dus ook gewoon door een nieuwe spiegel op te hangen.