LOADING

Type to search

Belangrijke tips bij het verhuizen

Woontips

Belangrijke tips bij het verhuizen

Share
3 handige verhuistips voor een soepele verhuizing

Verhuizen komt tegenwoordig veel vaker voor dan vroeger. Dat komt natuurlijk ook door de manier waarop de huizenmarkt werkt. Omdat je zelf misschien ook nog weleens een stap wilt zetten, is het zeker de moeite waard om eens te bekijken waar je allemaal op moet letten. Wil je je verhuizing namelijk op een goede manier laten verlopen? Dan is het altijd belangrijk om zaken slim aan te pakken. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je je gemakkelijk installeert op je nieuwe plek.

Pak alles zelf in

Het is belangrijk om al je spullen zelf in te pakken. Jij bent namelijk de enige die alles echt op waarde weet te schatten. Een verhuisbedrijf kan natuurlijk wel inschatten of iets breekbaar is of niet. Spullen die echter sentimentele waarde hebben en dus niet beschadigd mogen raken, zijn moeilijker aan te wijzen voor leken. Daarom is zelf inpakken en opvulchips gebruiken altijd een slimme zet. Op die manier kan je zorgen dat alle spullen die of breekbaar, of belangrijk zijn allemaal goed aankomen in je nieuwe woning.

Kies nieuw waar mogelijk

Het is ook aantrekkelijk om eens te bekijken wat er allemaal anders kan in jouw woning. Een verhuizing is het juiste moment om een nieuwe stijl te kiezen. Zo kan je er bijvoorbeeld goed aan doen om nieuwe banken, tafels en andere meubels te kiezen. Juist ook omdat het verhuizen vaak als een nieuwe start voelt, is het goed om dat dan ook direct volledig aan te pakken. Bovendien scheelt het je geld wanneer je al die grote elementen niet van plek naar plek hoeft te slepen.

De juiste volgorde kiezen

Zowel bij het inpakken als bij het vervoeren is het belangrijk om de juiste volgorde te kiezen. De spullen die je direct nodig hebt moet je ook gemakkelijk kunnen pakken. Die neem je dus het eerst mee en pak je bij elkaar in. Op die manier kan je in ieder geval de eerste dagen doorkomen. Ook wanneer al je andere spullen nog niet in orde zijn of nog geleverd moeten worden. Het is fijn wanneer je in ieder geval gewoon zelfredzaam bent in je nieuwe woning.

Vooruitkijken naar het uitpakken

Het is belangrijk om niet al je aandacht op het inpakken van je spullen te focussen. Het is ook slim om een plan te hebben voor wanneer je juist in je nieuwe woning aankomt. Het is zaak om te zorgen dat je alles op orde hebt zodat je direct weet waar alles moet komen te staan en hoe het eruit moet komen te zien. Zorg dus dat je een plan en indeling hebt voor je nieuwe woning. Zo kan je direct aan de slag en zorg je voor rust.