LOADING

Type to search

5 bespaartips bij het verbouwen

Woontips

5 bespaartips bij het verbouwen

Share
5 bespaartips bij het verbouwen

Een verbouwing is vaak een flinke klus en kan behoorlijk in de papieren lopen. Maar als je een verbouwing goed aanpakt, betaalt deze zichzelf terug in extra comfort en waardevermeerdering van je pand. Ook besparen op je verbouwing is een kwestie van de zaken goed regelen. Hieronder een aantal tips.

1. De bouwkundig expert

Ook indien jij precies weet wat je wil, is een bouwkundig advies van een expert, zoals ingenieurs- en adviesbureau Van Alfen, een goed idee. Constructief moet het allemaal goed in elkaar zitten en als eigenaar van het pand ben jij de eindverantwoordelijke. Een bouwkundig rapport is door een specialist zo gemaakt. Vraag ook gewoon advies aan de bouwkundig expert hoe je kan besparen op de kosten zonder in te boeten op kwaliteit. Reken maar op een paar handige tips.

2. Duurzaam kan geld opleveren

Duurzaam verbouwen is uiteraard ook helemaal de trend nu er zoveel aandacht is voor het milieu. Als jij ook aanpassingen doet om je huis meer duurzaam te maken, is het vrijwel zeker dat je in aanmerking kont voor een subsidie. Zowel rijk, provincie als gemeente hebben diverse regelingen. Het loont zonder meer om goed uit te zoeken wat er mogelijk is. Vergeet ook niet alle leveranciers te vragen of zij een subsidiepot kunnen aanspreken en wat dat jou kan opleveren. Als je geld moet lenen voor je verbouwing kan duurzaamheid ook een rentevoordeel betekenen.

3. Zoek samenwerking

Een verbouwing levert vaak ook overlast op voor je buren. Overleg op dit punt met ze zodat er geen onnodige irritatie ontstaat. Het kan ook inhouden dat je kan samenwerken op een aantal punten. Misschien zijn er meerdere buren die ook al rondliepen met verbouwingsplannen. Zaken als schilderwerk en tuinverbetering horen vrijwel altijd bij een verbouwing. Als je met meerdere buren afspraken kunt maken over combineren van dergelijke zaken, is het zeker dat je een lagere prijs kan bedingen.

4. Vind de goede aannemer en niet per se de goedkoopste

Als goedkoop inhoudt dat er te veel stress bij het verbouwen komt kijken, levert dat verlies aan kwaliteit op. Dat is beslist de verkeerde manier van besparen. Vraag altijd informatie bij kennissen en familie in hoeverre zij een bepaalde aannemer kunnen aanraden en vraag meerdere offertes. Als er grote prijsverschillen zitten in de offertes is dat een reden om proberen uit te vinden waar die verschillen liggen. Is de laagste offerte echt de beste of zitten er addertjes onder het gras verscholen?

5. Vakwerk laat je door vaklui doen

Misschien heb jij ook wel een oom Klaas die enorm handig is, overal verstand van heeft en graag een handje wil helpen tegen een geringe vergoeding. Er zijn altijd simpele klusjes bij een verbouwing die inderdaad gedaan kunnen worden een derde. Maar weet jij of oom Klaas inderdaad wel goed werk levert? Laat het verbouwen waar het draait om belangrijke punten over aan de vakmensen. Wil jij zelf wat doen of Klaas inschakelen, overleg hierover dan met de aannemer en maak goede afspraken zonder jouw mening door te drukken. Besparen kan ook door alles in 1 keer goed te laten doen.