LOADING

Type to search

Waarom betonlook zo sterk in opkomst is

Trends

Waarom betonlook zo sterk in opkomst is

Share
betonlook

Het zal je niet ontgaan zijn dat de betonlook zo sterk in opkomst is. Steeds meer mensen maken deze keuze. Het is een woontrend die ontstaan is sinds de industriële inrichting van moderne woningen sterk in opkomst is gekomen maar wat vinden we hier zo mooi aan? In dit artikel visualiseren we het gevoel die veel mensen hebben bij een betonlook.

Toepassing van betonlook

Om bij je in beeld te brengen waarom betonlook zo sterk in opkomst is, is het goed om naar de toepassing hiervan te kijken. Deze beton uitstraling wordt gevormd door de vloer en/of de wanden van een woonruimte van een betonlaag te voorzien. De overeenkomst hiertussen? Juist, zowel de vloeren als de wanden behelzen een groot oppervlak en zijn dus sfeerbepalend in een ruimte. Het is dus van belang om hiervoor een keuze te maken die bij je past. Als je de grote diversiteit aan keuzemogelijkheden binnen de betonlook hebt ontdekt, weet je direct waarom dit tegenwoordig een veel gekozen optie is.

Keuzemogelijkheden binnen de betonlook

Hoewel de betonlook geassocieerd wordt met een industriële inrichting, hoef je lang niet altijd een keuze voor deze woonstijl te maken. Een betonlook kan immers ook worden uitgevoerd in mooie lichtgrijze kleurstellingen. Hierdoor krijgt de vloer en de wand meer een warme uitstraling waarmee afstand wordt gedaan van het industriële karakter. De huiselijke setting komt hiermee meer naar boven. 

Het grote voordeel van een betonlook is dat je keuzemogelijkheden hebt uit een veelzijdigheid van kleuren. Het gieten van een betonvloer of het vormgeven van een betonwand is ambachtelijk werk. Je kunt hierbij dus kiezen voor iedere gewenste kleurtint. Het geeft je huis een unieke uitstraling waarbij je niet bang hoeft te zijn dat 10 andere mensen in je straat dezelfde keuze hebben gemaakt. 

Betonlook met micro segment

Een andere optie waarvoor je kunt kiezen is een betonlook met micro segment. Vloer- en wandafwerking met microcement wordt al een lange tijd en veelvuldig toegepast in Zuid-Europa (in landen zoals Spanje en Portugal) en is in Nederland tegenwoordig in opkomst. Micro segment is een materiaal dat op beton lijkt maar met de hand wordt aangebracht in plaats van gegoten. Juist door dit handmatig uitsmeren ontstaat er structuur. Hierdoor krijgt het oppervlakte en mooie, stijlvolle en levendige uitstraling dat passend is bij de warmte van een woning en een iets minder industrieel karakter heeft.

Bij welke woonstijl past een betonvloer of een betonwand?

Er zijn diverse woonstijlen die passen bij een betonvloer of een betonwand. Een vrij donkere kleurstelling (wat je ruimte visueel wat kleiner maakt) is een toepassing waarvoor vaak gekozen wordt bij een industriële woonstijl. Een lichte vloer of wand is daarentegen een uitstekende keuze in een modern vormgegeven setting. Straalt je woonruimte een landelijke sfeer uit? Ook dan is een betonlook een passende keuze.

Andere redenen waarom betonlook zo sterk in opkomst is

Tot slot zijn er een aantal andere belangrijke redenen te benoemen waarom betonlook zo sterk in opkomst is. Een van de voornaamste redenen is het tijdloze karakter van het materiaal. Deze uitstraling verveelt nooit en is prima te combineren. Dit komt omdat de uitstraling van een betonlook relatief neutraal is, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een behang of vloerbedekking. Het neutrale karakter is van belang omdat de betonlook wordt aangebracht op muren en vloeren en dit zijn, zoals aangegeven, de grootste eye catchers van een woonruimte.