LOADING

Type to search

Bohemian eyecatchers voor bij je interieur

Wooninspiratie

Bohemian eyecatchers voor bij je interieur

Share
Bohemian eyecatchers

Bij jij liefhebber van een eigentijdse en vooral kleurrijke woonstijl? Dan is het zeker interessant om jouw wooninrichting een bohemian karakter te geven. Met deze “boho stijl” zorg je ervoor dat je huis een unieke sfeer uitstraalt. Wij helpen je op weg door een aantal bohemian eyecatchers voor bij je interieur onder je aandacht te brengen. Je zult merken dat iedere eyecatcher in je huis een eigen verhaal krijgt.

Wat is een bohemian woonstijl?

Een bohemian woonstijl kun je het beste omschrijven als kleurrijk en veelzijdig. Het is een wooninrichting waarin je een mix vormt van stijlen, kleuren en vormen. Hierbij hoef je helemaal niet “binnen de lijntjes te kleuren”. Een ander woord waarmee je bohemian kunt omschrijven is “werelds”.  De stijlen die je combineert mogen (moeten zelfs) uit diverse delen van de wereld komen om de bohemian feeling te creëren. Het resultaat is een heerlijke sfeer waar je je echt thuis in zult voelen. Bohemian eyecatchers maken dit gevoel helemaal compleet.

Boho woonstijl ouderwets?

Als je een bohemian wooninrichting ziet, zul je wellicht het gevoel krijgen dat je weer terug bent in de hippie tijd (voor de jongeren onder ons: de jaren 60 en 70). Vooral het kleurrijke van de bohemian eyecatchers zal je hieraan moeten denken. De boho stijl is echter zeker niet ouderwets. Het is een woonstijl waarvoor tegenwoordig erg veel gekozen wordt. Dit komt omdat dit een woonstijl is die bij iedereen past en waar veel mensen zich in thuis voelen. Wellicht komt dit omdat veel mensen er niet van houden om “binnen de lijntjes te kleuren. Deze woonstijl is wat losser, vrijer, meer kleurrijk en……je huis ziet er niet hetzelfde uit als de buren. Die kans is wel erg klein.

Een bohemian woonstijl creëren

Je kunt zelf bepalen hoever je gaat als je een bohemian woonstijl wilt creëren maar dit is voor later zorg. Een bohemian woonstijl geef je immers vorm met je interieur. De basis van een bohemian woonstijl is immers wit, eventueel in combinatie met crème, beige en lichtgrijs. Een zwarte (of donkere) kleurstelling is uiteraard te somber en past niet bij deze vrolijke stijl. Als je kiest om grote elementen zoals je muren of het plafond te kleurrijk te maken, zal de uitstraling uiteindelijk te onrustig worden.

Een ander gedachtegoed die passend is bij een bohemian woonstijl heeft betrekking op de materiaalkeuze. Natuurlijke materialen passen perfect in deze woonstijl. Hout, bamboe, rotan, wol en riet zijn hierbij zeer goede voorbeelden. Je kunt kiezen voor meubels van deze materialen maar ook een natuurlijke decoratie past perfect. Juist met deze eyecatchers creëer je de bohemian feeling. Deze items mogen immers een veelzijdigheid aan kleuren en prints hebben. Zelfs combinaties die je nooit zou maken, lijken ineens te passen. Aan een combinatie tussen roze en rood zul je wellicht nooit gedacht hebben maar nu is het een optie de je zeker kunt overwegen.

Welke bohemian eyecatchers komen in aanmerking?

Met bohemian eyecatchers geef je je woninginrichting het gewenste karakter. Hierbij kun je denken aan vintage meubels, kussens, poefs, manden, vlechtwerk, plaids, lantaarns, weelderige planten, wandkleden, schapenvachten, bankjes, bijzettafeltjes, manden, kisten, vazen en andere decoratiestukken. 

Belangrijk is wel dat deze kleurrijke bohemian eyecatchers gemaakt van natuurlijke materialen. Je geeft hiermee je wooninrichting al snel een werelds karakter. Het idee achter de bohemian woonstijl is dan ook dat je (letterlijk) out of the box denkt.