LOADING

Type to search

Brr, alleen koud water uit de kraan? Zo los je dit op

Woontips

Brr, alleen koud water uit de kraan? Zo los je dit op

Share
Brr, alleen koud water uit de kraan Zo los je dit op

Even een lekkere warme douche nemen, wat afwas doen, je gezicht wassen… Komt er alleen koud water uit de kraan? Dat is niet fijn, zeker als je al onder de douche staat en je vervolgens staat te rillen van de kou. Niet alleen dat, het is ook gewoon erg vervelend als je warm water nodig hebt en het blijft maar koud. Vaak lijkt het lastig op te lossen, maar eigenlijk zijn de oplossingen hiervoor vrij simpel. De volgende dingen kun je proberen om weer warm water uit de kraan te krijgen.

Check je boiler of cv-ketel

Warm water komt natuurlijk uit de boiler en/of cv-ketel, en logischerwijs is dat dan ook de eerste plek om te kijken of het probleem hier vandaan komt. Zit de stekker nog in het stopcontact? Zonder stroom kan het apparaat natuurlijk niet werken. Heb je wel stroom maar alsnog geen warm water, dan is het slim om het apparaat te resetten. Een simpele reset kan ervoor zorgen dat het apparaat weer gaat werken zoals hij hoort te werken, en dan komt er weer gewoon warm water uit de kraan. Geef het apparaat wel een paar minuten om even weer op te starten en op te warmen, want als hij al een tijdje uit staat kost het ook weer wat tijd om weer warm te worden.

Plaatselijk probleem?

Het kan natuurlijk zo zijn dat er iets niet klopt bij de kraan van de douche of in de keuken bijvoorbeeld. Probeer daarom alle kranen in huis uit en kijk of er bij elke kraan geen warm water uit komt. Is het misschien een probleem bij alleen één van deze plekken, dan weet je dat het probleem niet ligt bij je ketel of boiler maar bij de kraan op die plek. Wellicht is de kraan kapot en kan een nieuwe thermostaatkraan dit probleem oplossen.

Bij twijfel, schakel iemand in

Bij twijfel, schakel iemand in

Heb je al diverse dingen gecontroleerd en kun je zelf het probleem niet oplossen? Het is altijd een goed idee om iemand in te schakelen die verstand heeft van cv-ketels en boilers. Deze mensen hebben vaak direct een beeld van wat er mis is en kunnen dit dan ook snel oplossen, zonder dat je nog lang zonder warm water moet zitten. Als je zelf het probleem niet kunt vinden of in ieder geval niet op kunt lossen, is dat waarschijnlijk een slim idee. Beter dan dat je zelf misschien dingen erger maakt dan dat ze al zijn, in ieder geval.