LOADING

Type to search

Bubbelbad in je badkamer? De tips!

Badkamer Trends Woontips

Bubbelbad in je badkamer? De tips!

Share
Bubbelbad in je badkamer

Heerlijk ontspannen in je eigen whirlpool in je badkamer? Het kan als je rekening houdt met de onderstaande tips.

1. Kies de juiste maat.

Als je de luxe van een grote badkamer hebt, is een tweepersoonsbubbelbad vaak de juiste keuze. Hierbij bestaat mogelijkheid om een bad te kiezen waar je naast elkaar kan zitten maar ook een exemplaar waar je tegenover elkaar zit. Als er minder ruimte beschikbaar is, zal je moeten meten. Kijk dan niet alleen naar de buitenmaten maar ook de ruimte in het bad. Uiteraard wil jij je benen ontspannen kunnen strekken. Ook de hoogte van het bubbelbad is van belang om voldoende onder water te kunnen blijven.

Let op: vergeet niet dat bij de aankoop van een whirlpool in een bestaande woonsituatie deze ook naar de badkamer moet worden vervoerd.

2. Welke vorm past in jouw badkamer?

Om een bubbelbad mogelijk te maken in diverse badkamers zijn er diverse vormen. Een rond bubbelbad neemt meer ruimte in dan een halfrond bad. Voor een kleinere badkamer zijn er ruimtebesparende modellen die praktisch zijn en ook precies bij de ruimte passen die je beschikbaar hebt. Wellicht lukt het ook bij jou om een tweepersoonsbad te plaatsen.

3. Water- of luchtmassage?

Bij aankoop van een whirlpool heb je de keuze tussen watermassage en een combinatie van water- en luchtmassage. De jets in een whirlpool zorgen voor waterstralen of lucht voor het masserend effect. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur om te kiezen voor een van beide opties. Het kalmerend en masserend effect geldt zowel voor lucht als voor water. Waterstralen zijn in het algemeen krachtiger en kunnen verlichting bieden bij spierpijn. Als de jets met lucht werken zijn er trillingen in het bad die ook bevorderlijk zijn voor de stofwisseling. Sommige baden hebben een turbo-functie voor extra krachtige massage.

4. De luxe extra’s

Wacht dacht je van een touchscreen bediening van je bubbelbad? Maar er zijn nog veel meer luxe extra’s waarmee jij de whirlpool echt de meest aangename plaats in huis maakt. Zo kan je kiezen voor een bad met sensor waarbij de toevoer van water stopt als er een bepaald niveau is bereikt. Ook verwarming is mogelijk waardoor je temperatuur gedurende de gehele sessie precies blijft zoals jij dat prettig vindt. Verlichting van het bad is ook een idee in diverse kleuren zodat je die kan aanpassen aan jouw stemming op het moment. En Bluetooth is een optie voor degenen die in bad graag naar muziek luisteren.

5. Design in de badkamer

Het oog wil ook wat en dat realiseer je door te kiezen voor een bubbelbad met een uiterlijk dat de badkamer wat extra geeft. Dat kan door de keuze voor een kleur of bijvoorbeeld de buitenkant op natuursteen te laten lijken. Er zijn tegenwoordig zeer veel opties om het bad iets extra te geven. Zo kan je denken aan een speelse buitenkant met golven, maar ook een badvenster geeft een zeer chique effect in je badkamer. Jij maakt de keuze om te genieten, of dat nu in je badkamer of in je eigen welness tuin is.