LOADING

Type to search

Creëer een tuingevoel op je balkon of terras

Tuin Wooninspiratie Woontips

Creëer een tuingevoel op je balkon of terras

Share

Het wonen in een portiekwoning of flat kan heel voordelig zijn. Toch kun je je soms wat opgesloten voelen tussen al die stenen en beton. Zou jij ook graag een tuintje willen hebben? Haal dan de tuin naar je balkon of terras! Hier volgen een paar ideeën om een tuingevoel op je balkon te creëren.

Planten

Bij een tuin denk je natuurlijk direct aan planten. Er zijn verschillende manieren om planten te laten groeien op je balkon. Hier volgen drie manieren.

Planten op de grond

Met een (grote) pot op de grond kun je heel veel bereiken. Je kunt er alle kanten mee op: van een pot met wilde bloemen, tot een grote plant, struik of zelfs een klein boompje. Let er wel op dat het overtollige water onder de pot gemakkelijk kan wegstromen. Je kunt dit bereiken door gaten in de pot te boren. Het nadeel van een plant op de grond is dat het veel ruimte in neemt. Als je minder ruimte hebt is het geen goed idee om te veel planten op de grond te zetten.

Hangplanten

Hangplanten zijn een goede oplossing voor ruimte tekort. En naast dat het handig is, ziet het er ook nog fantastisch uit. Je kunt planten aan je balustrade hangen, zowel naar de buitenkant toe als naar de binnenkant. Maar je kunt ook een plant ophangen aan het plafond van je balkon. Dit bevordert al snel het tuingevoel: het groen hangt zelfs om je heen! Er zijn veel manieren om planten op te hangen aan het plafond. Er zijn verschillende soorten hangplantenbakken te koop, maar je kunt ze ook zelf maken, bijvoorbeeld van een oude halve regenpijp of een klein houten kratje. Door planten op verschillende hoogtes te hangen creëer je een speels effect.

Planten aan de muur

Ook kun je tegen de muur aan de hoogte in werken; Ook hier zijn enorm veel mogelijkheden. Een manier van planten aan de muur hangen is door planten op een plankje aan de muur te zetten. Ook kun je een pallet omtoveren tot plantenbak van verschillende niveaus. Er zijn ook plantenzakken of plantenbakken te koop die je rechtstreeks aan de muur kunt hangen.

Tuinmeubels

De meubels die je kiest voor op het balkon zijn ook erg bepalend voor de sfeer. Denk aan welke sfeer je zou willen voor je eigen tuin. Houd je van strak? Kies dan voor hoekige meubels. Wil je een natuurlijke sfeer, kies dan voor houten meubels. Er zijn veel leuke klapbare meubels te koop, wat erg handig is als je ruimte wilt besparen.

Vogels op je balkon

Ook op het balkon is het heel goed mogelijk om vogels aan te trekken. Door planten op je balkon te laten groeien voelen zich sneller op hun gemak. Om vogels aan te trekken kun je een vogelhuisje plaatsen en voedsel voor ze klaarleggen.