LOADING

Type to search

De eetkamerstoelen trends van 2021!

Wooninspiratie Woontips

De eetkamerstoelen trends van 2021!

Share

Zijn jouw eetstoelen aan vervanging toe of ben je gewoon nieuwsgierig wat de trend is voor eetkamerstoelen in 2021? In ieder geval is het ook weer de bedoeling om het gezellig te maken in de eetkamer, ongeacht waar die bij jou in huis is. In de eetkamer wordt behalve genieten van de maaltijd ook gezellig veel gepraat. Comfort is dan belangrijk en daar voorzien de trends in 2021 voor eetkamermeubilair ook in.

1. Een unieke uitstraling

De tijd dat al je eetkamerstoelen er hetzelfde uit moesten zien, is echt definitief voorbij. Jij bepaalt welke combinaties je maakt en kiest daarbij voor verschillende modellen. Dat gaat van een leren industriële stoel tot een gezellige met stof in een fel kleurtje. Ook met of zonder armleuningen of met 3 of vier poten kan je naast elkaar zetten. Zo krijgt jouw eetkamer een unieke uitstraling en heeft iedereen ook zijn of haar favoriete stoel. Een betere keuze is er niet.

2. Industriële stijl

Hoeveel mensen zullen we dit jaar weer overstappen op de meest opmerkelijke inrichting van het moment: de industriële stijl. Hierbij kies je voor eetkamerstoelen met leer en hout of in ieder geval die look. Stoelen in deze stijl zijn robuust en meestal in donkere kleuren zoals bruin of groen. Uiteraard staan ze dan aan een stoere tafel die sporen van gebruik toont en wellicht eerder een ander doel heeft gediend. Hierbij moet je beslist niet vergeten dat de industriële look ook heel gezellig kan zijn. Kies voor de juiste decoraties om de eetkamer helemaal af te maken.

3. Modern en stijlvol

Een moderne eetkamer geeft je de mogelijkheid om uit verschillende eetkamerstoelen te kiezen. De kleuren zijn meestal licht maar ook donkere tinten zijn welkom. Ook het materiaal kan variëren van leer tot het trendy velvet. Een moderne stoel heeft meestal metalen poten en geen armleuningen. Maar ook daarin hoef jij je niet te beperken. Een stijlvolle eetkamer kan je op diverse manieren bereiken. Gebruik bijvoorbeeld bij de maaltijd een mooi tafelkleed en servies. Een tafeldecoratie maakt ook duidelijk dat je extra aandacht aan de kamer hebt gegeven. Daarbij nog een paar kaarsen in de kamer en het diner kan beginnen.

4. Strakke stoelen

Het grote voordeel van strakke eetkamerstoelen is dat ze minder opvallend in een interieur aanwezig zijn. De strakke lijnen ogen rustig, waardoor het combineren met diverse stijlen gewoon mogelijk is. Ook zijn deze stoelen in alle kleuren en materialen te verkrijgen. Ze zijn zo trendy dat ze overal aangeboden worden en een goede kwaliteits-/prijsverhouding bieden. Als jij je eetkamer op dit moment wilt herinrichten is dit model stoeien beslist een aanrader.

Tip: Zeker als de eetkamer ook wordt gebruikt voor bijvoorbeeld studie, werk of hobby, is daarvoor vaak functioneel licht aanwezig. Ongeacht de stijl van je eetkamer is fel licht niet te bedoeling bij het eten. Het hoeft niet altijd kaarslicht te zijn, maar sfeervol licht maakt beslist verschil in de eetkamer. Op de huidige ledlampen wordt aangegeven hoe zacht het licht is.