LOADING

Type to search

Dé oplossing voor privacy en genoeg daglicht in de woonkamer

Woonkamer Woontips

Dé oplossing voor privacy en genoeg daglicht in de woonkamer

Share
Dé oplossing voor privacy en genoeg daglicht in de woonkamer

Duo rolgordijnen zijn de oplossing als je op ieder moment wilt bepalen hoeveel privacy je zoekt en ook het daglicht moet kunnen reguleren. Een duo rolgordijnen bestaat uit twee stroken stof. De ene is doorzichtig en de ander gekleurd. Door middel van een kettingsysteem kan je eenvoudig kiezen hoeveel licht en privacy jij wilt. Een duorolgordijn wordt ook wel een roljaloezie genoemd en is geschikt voor iedere kamer. Hieronder zetten we nog wat andere voordelen van het duo rolgordijn op een rijtje.

1. Stijlvol

Je kunt duo rolgordijnen op maat laten maken en je hebt de keuze uit vele kleuren en dessins. Omdat een duo rolgordijn zo strak van uiterlijk is, past het perfect bij een moderne inrichting. Maar juist omdat je kan kiezen uit zoveel verschillende ontwerpen is een duo rolgordijn ook geschikt voor een landelijk, romantisch of industrieel interieur. Een duo rolgordijn ziet er mooi en stijlvol van binnen uit maar dat geldt ook aan de buitenkant.

2. Isolerend

Een duo rolgordijn heeft een isolerende werking in de zomer en in de winter. Zomers houdt dit gordijn de warmte tegen door het zonlicht te blokkeren. In de winter zorgt een gesloten gordijn ervoor dat er minder warmte via het raam kan ontsnappen. Op die manier profiteer je dubbel van deze elegante raambedekking.

3. Weinig onderhoud

Een duo rolgordijn is geen ‘stofvanger’ zoals overgordijnen meestal zijn. Je hoeft ook weinig onderhoud te verwachten, terwijl dat bij andere raamdecoratie zoals hout nog wel eens het geval is. Meestal is het even afstoffen met een zacht doekje of een plumeau wel genoeg om de het duo rolgordijn er weer als nieuw te laten uitzien. Als er een vlek op het gordijn wordt gemaakt, kan deze in het algemeen moeiteloos met een vochtig doekje en een mild reinigingsmiddel worden verwijderd. Gebruik geen agressieve middelen op een rolgordijn. Mocht je een vlek moeilijk kunnen verwijderen, neem dan even contact op met de leverancier.

4. Duurzaam en voordelig

Een duo rolgordijn kan hetzelfde effect geven als veel duurdere houten jaloezieën. Het is een elegant ontwerp waarbij de stoffen door de strakke montage zowel binnen als buiten een stijlvolle aanblik bieden. Het materiaal gaat lang mee en is kleurvast ook als deze veel zon te verwerken krijgt. Het is dus een relatief kleine investering die zich loont in schoonheid en kwaliteit. Beslist een optie als jij op zoek bent naar nieuwe raamdecoratie.

5. Eenvoudig te monteren

Een duo rolgordijn wordt op maat gemaakt en is relatief eenvoudig te monteren. Informeer maar eens bij de leverancier wat mogelijk is. Het systeem is in principe overal toepasbaar van de huiskamer tot en met de keuken. Een duo rolgordijn is ook toepasbaar op schuine ramen op zolder of andere ‘moeilijke’ punten. Ook hier zal je leverancier graag nadere informatie over verschaffen. Het duo rolgordijn is redelijk nieuw op de markt van raambekleding, maar wordt steeds populairder. Dat is immers ook niet verwonderlijk als je de voordelen van dit systeem hierboven op een rij ziet staan.