LOADING

Type to search

De voordelen van een inloop douchecabine

Badkamer Wooninspiratie Woontips

De voordelen van een inloop douchecabine

Share
De voordelen van een inloop douchecabine

Op zoek naar een nieuwe douche? Zeker bij een gezin is het vaak een drukte van belang in de badkamer in de vroege ochtend. Wat kan je doen om dat allemaal in goede banen te leiden? Een inloop douchecabine heeft vele voordelen en niet alleen voor een druk huishouden.

1. Praktisch en veilig

Een inloop douchecabine heeft geen drempel waar je overheen hoeft te stappen. Dat is praktisch voor ouderen maar ook voor kleine kinderen en mensen met een beperking. De meeste ongelukjes gebeuren in huis en zeker in de vroege ochtend is nog niet iedereen op het best. Het stoten van tenen tot onplezierig vallen behoort dan tot de risico’s indien er sprake is van een drempel of een opstap. Een inloopdouche is een geruststellend idee.

2. Gemakkelijk schoon te houden

Als je kiest voor een inloopdouche zijn er praktisch geen randen en hoeken waar vuil zich kan ophopen, dat is beslist een hygiënisch voordeel in de badkamer. Door de keuze van het materiaal kan je het schoonmaken nog efficiënter maken. Gladde oppervlakten kunnen eenvoudiger worden gereinigd dan materialen met oneffenheden of ribbels. Kies altijd wel voor een vloer die niet glad wordt om te voorkomen dat er glijpartijen in de douche plaatsvinden. Het is voor optimale hygiëne vaak verstandig om de inloopdouche na gebruik even droog te maken met een trekker.

3. Keuzevrijheid

Een inloop douchecabine is verkrijgbaar in diverse maten en materialen. Het is dus mogelijk om deze geheel aan te passen aan de grootte en de stijl van je badkamer. Een inloopdouche maakt ook onderdeel uit van de badkamer en vormt geen afgesloten deel zoals een cabine met douchebak. De kosten van een inloopdouche vallen dan vaak ook mee, zeker als bestaande muren onderdeel zijn van de nieuw te realiseren douche.

4. Stijl

Een inloopdouche kan je combineren met de huidige stijl van je badkamer of als basis kiezen voor een nieuw te realiseren ruimte. Een inloopdouche is niet alleen geschikt voor een moderne badkamer met strakke lijnen, maar biedt ook meer speelse opties voor andere stijlen. Bij een goed ontwerp vormt de inloopdouche een eenheid met de andere onderdelen in de badkamer, zoals een bubbelbad. Uiteraard kan je de luxe van een douchepaneel gebruiken voor je nieuwe badkamer. Ook een retro-look is mogelijk. Tegenwoordig wordt de inloopdouche vaak open gelaten, maar een chique douchegordijn of een glazen deur behoren eveneens tot de opties.

Waar moet je op letten bij een inloopdouche?

Omdat bij een inloop douche geen gebruik wordt gemaakt van een douchebak en soms een afscheiding in de vorm van een douchegordijn of -deur ontbreekt, zal de rest van de badkamer ook vochtiger worden en daardoor kouder aanvoelen. Ook het risico op schimmelvorming kan hierdoor toenemen. Indien er voldoende mogelijkheid is om te ventileren (mechanisch of via een of meer ramen) hoeft dat geen probleem te vormen. Het is echter wel een punt om te bespreken met de vakman indien je op zoek gaat naar de beste optie voor jouw comfortabele badkamer.