LOADING

Type to search

De voordelen van een kunststof schutting

Tuin Woontips

De voordelen van een kunststof schutting

Share
De voordelen van een kunststof schutting

Een schutting plaatsen brengt heel wat voordelen met zich mee. Je kunt niet alleen profiteren van veel privacy, maar het zorgt ook nog eens voor veel minder overlast van geluid en wind. Ook zorgt een schutting voor heel veel sfeer in je woning. Het is daarom zeker een aanrader om op zoek te gaan naar een schutting die aan jouw wensen voldoet. Een van de mogelijkheden die je in dit geval hebt, is een kunststof schutting. Maar waarom zou je voor kunststof kiezen en niet voor hout? Dat leggen we hier aan je uit!

1. Lange levensduur

Een kunststof schutting heeft als grootste voordeel dat je verzekerd kunt zijn van een lange levensduur. Wist je dat kunststof zeer goed bestand is tegen water en andere invloeden van buitenaf? Dit betekent dat je in ieder geval de eerste tien jaar geen omkijken hebt naar je schutting. In tegenstelling tot hout, dat je eerst goed moet impregneren wil het bestand zijn tegen schimmel. Ook impregnatie biedt niet altijd de nodige bescherming voor je schutting. Met kunststof hoef je je hier niet druk over te maken.

2. Strakke uitstraling

Een tweede voordeel van een kunststof schutting is dat je profiteert van een mooie uitstraling. Een kunststof schutting is gemaakt van kwalitatief materiaal dat zeer zorgvuldig is samengesteld. De schutting ziet er daardoor online en in de winkel al mooi uit, maar deze uitstraling blijft! Jouw kunststof schutting ziet er, zeker van een afstandje, uit als hout. Hierdoor heb je alleen de voordelen van een ‘houten’ schutting, maar niet te lasten. Daarnaast is kunststof ook nog eens helemaal hip!

3. Ontdek alle uitvoeringen

Wanneer je kiest voor een kunststof schutting ben je niet altijd gebonden aan een vorm: je kunt er namelijk ook voor kiezen om een andere look kiezen dan hout. Natuurlijk blijft de houtlook populair, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een betonlook: dit is perfect wanneer je jouw tuin een ruige look wilt geven. Daarnaast is het ook nog eens een stuk lichter dan een echte betonnen schutting: dit scheelt veel tijd en geld. Wist je dat het ook mogelijk is om uit diverse kleuren te kiezen? Je kunt hierdoor altijd een schutting van kunststof vinden die helemaal bij jouw smaak en je tuin past.

Een kunststof schutting is duurder dan een houten schutting, maar daar krijg je wel heel veel kwaliteit voor terug. Je kunt profiteren van een lange levensduur, een strakke uitstraling en heel veel mogelijkheden in kleur en vorm. Wanneer je een schutting wilt aanschaffen, is het belangrijk om jouw plannen eventueel te overleggen met de buren: je kunt wellicht de kosten verdelen. Kijk ook naar de regelgeving in de gemeente over de hoogte van de schutting in de tuin. Blijf daarnaast dicht bij je wensen en ga op zoek naar een kunststof schutting die helemaal aan je wensen voldoet: zo weet je zeker dat je na jaren nog steeds met veel plezier gebruik maakt van je schutting.