LOADING

Type to search

De voordelen van maatwerk

Klussen Woontips

De voordelen van maatwerk

Share
Stappenplan bij het kiezen van een wandkast

Om een kamer te creëren die helemaal aan jouw eisen is aangepast en jouw individualiteit toont, zijn op maat gemaakte meubels de beste optie. Een op maat gemaakt meubel helpt je om jouw woon- of werkruimte optimaal te benutten, terwijl je jezelf ook comfortabeler voelt omdat het je eigen stijl vertegenwoordigt. De meubels moeten zich aanpassen aan de omgeving, niet andersom.

Op maat gemaakte meubels kunnen de beste oplossing voor jou zijn

Op maat gemaakte meubels zijn de beste oplossing voor jou wanneer ze aan de volgende criteria voldoen:

–          Kwaliteit. Een meubelstuk dat op maat gemaakt is, krijgt veel meer zorg dan wanneer het in bulk hoeveelheden is gemaakt. Deze mate van zorg en aandacht voor detail tijdens het hele productieproces levert een meubelstuk van uitzonderlijke kwaliteit op. O het nu gaat om screens op maat of een bank op maat.

–          Duurzaamheid. Behalve dat tijdens het hele productieproces aan elk detail veel aandacht wordt besteed, worden daarbij vaak materialen van hogere kwaliteit gebruikt. Daardoor zullen materialen van hogere kwaliteit en uitstekend vakmanschap, de levensduur en stevigheid van het meubelstuk in de loop van de tijd bevorderen. Handwerk heeft namelijk een veel geringer effect op het milieu dan massaproductie. Dus het is veel beter voor het milieu.

Speciaal voor jouw locatie ontworpen

Eenvoudig gezegd, bieden meubels op maat, zoals een kast op maat, je het precieze oppervlak dat je zoekt. Hierbij boet je niet in op stijl of kwaliteit van de constructie. Het feit dat veel mensen kiezen voor op maat gemaakte meubels boven het alternatief van het bezoeken van honderden winkels zonder zekerheid dat ze vinden wat ze zoeken, is een van de voornaamste redenen hiervoor. Eén van de belangrijkste voordelen voor binnenhuisarchitecten of individuele consumenten voor het gebruiken van meubels op maat, is dat deze meubels gemaakt kunnen worden naar het eigen ontwerp-esthetiek en persoonlijke voorkeuren. Op maat gemaakte meubels kunnen in allerlei situaties gebruikt worden.

Stel dat een bedrijf wil garanderen dat de inrichting in overeenstemming is met het merk. Op maat gemaakte meubelen kunnen helpen om dit doel te bereiken. Iemand die zijn of haar ideale woonruimte wil inrichten, kan bijvoorbeeld de stoel kiezen die precies in de hoek past.

Comfort als een andere reden

Wanneer het meubilair aan jouw voorkeuren en eisen is aangepast, heb je ongetwijfeld een kamer die zowel mooi als comfortabel is. Aan deze precieze behoeften kan gemakkelijk voldaan worden door het gebruik van op maat gemaakte meubels. Of dat nu betekent dat er meer bergruimte in moet, dat de set groter moet worden, of dat een bepaalde materiaalsoort moet worden gebruikt.

Door rechtstreeks met meubelproducenten te werken, hebben klanten een extra vertrouwen in de meubelproducent dat de goederen van hoge kwaliteit zullen zijn en de meubels gemaakt zijn om lang mee te gaan. Eén van de grootste problemen met  massa geproduceerde meubels is dat ze vaak samengesteld zijn uit materialen en afwerkingen hebben van mindere kwaliteit. Dit resulteert in de meeste gevallen in een product met een korte gebruiksduur,  wat in de meeste gevallen resulteert in een product met een korte gebruiksduur. Het is echter de moeite waard om geld en energie in deze samenwerkingsmethode te steken, omdat het resultaat zich vertaalt in hoge kwaliteitsmeubelen die lang meegaan.