LOADING

Type to search

Dit zijn de 4 voordelen van een stootijzer!

Klussen Woontips

Dit zijn de 4 voordelen van een stootijzer!

Share
Dit zijn de 4 voordelen van een stootijzer

Als we het hebben over een stootijzer, dan hebben we het over een handgereedschap dat al ver terug in de tijd gaat. Als je nog niet meteen een beeld bij een stootijzer hebt, dan kun je ook denken aan een breekijzer of koevoet. Het is een langwerpig gereedschap met aan de ene kant een platte, gebogen of ronde kop en aan de andere kant een puntige of platte punt. Omdat het een simpel voorwerp is, wordt er ook al eeuwenlang gebruik van gemaakt. Benieuwd wat de voordelen van een stootijzer zijn en wat je er allemaal mee kan? Lees dan snel verder!

Een krachtig gereedschap

Een van de belangrijkste voordelen van een stootijzer is dat die enorm veel kracht kan creëren. Dit komt doordat het stootijzer een lang handvat heeft dat voor een hefboomwerking kan zorgen. Dit maakt het mogelijk om zware voorwerpen op te tillen of te verplaatsen die anders niet zonder veel moeite te verplaatsen zijn. Je hoeft dus niet meteen hele grote apparaten aan te schaffen wanneer je een groot voorwerp moet verplaatsen, maar kan dit dus ook simpel met een stootijzer doen.

Je kunt een stootijzer voor verschillende doeleinden gebruiken

Een ander voordeel van een stootijzer is de veelzijdigheid. Het kan namelijk worden gebruikt voor allerlei verschillende toepassingen:

–         Het openen van deuren en ramen. Met behulp van een stootijzer kun je eenvoudig de deur of het raam openbreken, zonder dat je daarvoor de hulp van een slotenmaker hoeft in te schakelen.

–         Het verwijderen van spijkers en schroeven. Met behulp van een stootijzer kun je deze spijkers of schroeven eenvoudig uit het materiaal trekken, zonder dat je daarvoor ander gereedschap nodig hebt.

–         Het breken van beton en andere materialen. Door de kracht die een stootijzer kan genereren, kun je het beton of het andere materiaal eenvoudig breken of loswrikken.

–         Het veranderen van de vorm van materiaal. Door stukken af te slaan of te hakken met een stootijzer, kun je verschillende vormen en texturen creëren in het materiaal, wat bijvoorbeeld kan resulteren in een uniek kunstwerk.

Duurzaamheid

Een derde voordeel van een stootijzer is de duurzaamheid. Veel stootijzers zijn gemaakt van gehard staal of titanium. Dit betekent dat ze lang meegaan en bestand zijn tegen slijtage en roest. Daarnaast zijn stootijzers ook eenvoudig schoon te maken en zo goed te onderhouden. Wat inhoudt dat ze nog langer meegaan! 

Onschatbare waarde

Wat ook zeker niet onbelangrijk is en ook zeker een voordeel is, is dat een stootijzer van onschatbare waarde is tijdens een reddingsoperatie. In dergelijke situaties kunnen mensen vastzitten onder puin of in voertuigen. Met behulp van een stootijzer kunnen reddingswerkers deze mensen sneller bevrijden, wat hun overlevingskansen vergroten.

Benieuwd waar je nu zelf een stootijzer kan aanschaffen? Neem dan snel een kijkje op www.visserenvisser.nl