LOADING

Type to search

DIY: Maak je eigen bijzettafel

DIY Wooninspiratie Woontips

DIY: Maak je eigen bijzettafel

Share

Heb je zin in een nieuw project, wil je geld besparen of wil je gewoon iets nieuws? Er zijn heel veel redenen om aan een DIY project te beginnen. En hoe leuk is het als het ook nog gaat om iets praktisch als een bijzettafeltje! Een bijzettafel kun je van heel veel verschillende materialen maken. Hier volgen een paar ideeën.

Kistjes

Met houten kistjes heb je enorm veel mogelijkheden. Je kunt een veilingkistje, wijnkistje of fruitkistje simpelweg op zijn zijkant zetten en er een paar wieltjes onder zetten. Ook kun je meerdere kistjes combineren tot een tafel. Je kunt ze bijvoorbeeld in een vierkant zetten, zo heb je extra veel bergruimte, of simpelweg twee tegen elkaar. Het is handig om een grote plaat als bodem te gebruiken waar je deze kistjes op timmert. Op die manier blijft je tafel een geheel. Deze kistjes zijn op zichzelf al mooi om te zien, maar je kunt het hout ook bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld wood stain gebruiken om het hout er rustieker en donkerder uit te laten zien. Ook kun je het wit, grijs of een andere kleur verven.

Houtschijf

Als je je huis een natuurlijke look wil geven is het gebruik van hout de ultieme manier. Van houtschijven kun je veel decoratiestukken maken. Maar wist je dat je er heel gemakkelijk zelf een bijzettafel van kunt maken? Gebruik bijvoorbeeld een oud kruikje, schroef het zitvlak er vanaf, en schroef deze aan de houtschijf. In 10 minuten heb je een prachtig klein tafeltje. Perfect om je kopje thee of gebakje op neer te zetten. Je kunt ook haarpinpoten kopen en deze onder je houtschijf schroeven voor een ander, modern effect.

Pallets

Voor pallets geldt hetzelfde als kratjes: de opties zijn eindeloos. Je kunt simpelweg een paar haarpinpoten onder de pallets bevestigen en je hebt al een tafel. Maar je kunt ook meerdere pallets stapelen, er wieltjes onder schroeven of de pallet van een tafelblad voorzien. Je kunt de planken van een oude pallet trekken en deze als tafelblad op een andere pallet bevestigen. Op die manier kun je gemakkelijker dingen op tafel zetten, zonder het probleem dat er wat in de gaten valt. Ook kun je de pallet schilderen of het hout bewerken. Maak het helemaal naar jouw smaak!

Industriële wasmand

Industriële wasmanden vormen ook de perfecte basis voor een bijzettafel. Je bevestigt er simpelweg een houten plank op. Deze houten plank kun je bewerken met beits of olie, maar je kunt hem ook schilderen.

Oude kist of koffer

Een oude kist of koffer is een eyecatcher voor je woonkamer. Je hoeft deze niet te bewerken, maar door een paar oude tafelpoten er aan te verbinden krijg je wel een fantastisch effect. Je kunt kiezen voor een klassiek houten tafelpoot, maar denk ook aan een metalen poot voor een industriële look.