LOADING

Type to search

DIY: Maak je eigen sieradenrek

DIY Wooninspiratie Woontips

DIY: Maak je eigen sieradenrek

Share

Het is geweldig om veel sieraden te hebben om uit te kiezen. Je maakt je outfit helemaal af door bij elke outfit de juiste oorbellen, ketting, armband of horloge te kiezen. Maar, soms ligt alles zo door elkaar heen dat je nauwelijks meer weet wat je hebt. Of kun je maar één oorbel vinden en lijkt de ander verdwenen. Door je sieraden aan een rek of organizer te hangen, los je niet alleen dat probleem op, het ziet er ook nog eens super uit! Hier vind je vijf ideeën om je sieraden te organiseren op een decoratieve manier.

Maak er een schilderij van

Door je sieraden op te hangen in een schilderij, ruim je niet alleen op, maar je versiert direct je muur. Houd je van klassiek? Kies een antiek elegant schilderijframe. Je kunt deze wit schilderen of een andere kleur naar keuze. Houd je van modern? Kies dan een strak frame. Je kunt een eenvoudig houten frame gebruiken of een metalen frame. In het schilderij kun je op twee manieren je sieraden ophangen. Je kunt in de houten binnenkant haakjes slaan of je kunt er houten latjes tegenaan timmeren. Als je een groot hoekig schilderij hebt, kun je er ook kleinere frames in hangen. Op die manier kun je je sieraden opdelen in categorieën.

Drijfhout

Drijfhout heeft door het water een gave structuur gekregen en is daardoor ideaal om je huis mee te stylen. Je kunt aan de uiteinden van het drijfhout touwtjes verbinden en deze aan een spijker aan de muur hangen. Aan de onderkant of voorkant van het drijfhout kun je vervolgens haakjes slaan. Hieraan kun je je armbanden, kettingen en oorbellen hangen. Hang niet één maar meerdere stukken hout aan de muur van verschillende groottes. Dit ziet er mooier uit en op die manier gebruik je de ruimte beter.

Een plankje

Een plankje aan de muur lijkt misschien de eenvoudigste manier, maar je kunt hier ook alle kanten mee op. De kleur van het hout en de compositie bepalen compleet de toon. Door verschillende latjes onder elkaar te hangen krijg je een strakker, georganiseerder effect. Door massief hout te gebruiken krijg je een modernere look. Ook kun je het hout in een driehoek timmeren. In het midden kun je dan een plantje of ander item plaatsen om je huis te decoreren.

Glazen fles met kurkdop

Tik aan de binnenkant van de kurkdop van de fles een paar haakjes. Vervolgens kun je de sieraden aan de binnenkant ophangen. Deze methode ziet er niet alleen heel leuk uit, het is ook heel functioneel. Op deze manier vangen je sieraden namelijk geen stof en gebruik je die leuke glazen decoratiepotten ook nog ergens voor. Kies een brede glazen fles als je veel sieraden hebt en gebruik kleine haakjes om de ruimte zo goed mogelijk te gebruiken.