LOADING

Type to search

Een traplift plaatsen: waarom niet?

Woontips

Een traplift plaatsen: waarom niet?

Share
Een traplift plaatsen waarom nietEen traplift plaatsen waarom niet

Voor veel mensen voelt het nogal als spreekwoordelijke een drempel, terwijl het juist bedoeld is om een drempel weg te nemen: het plaatsen van een traplift. Te vaak zien we deze handige hulpmiddelen nog als oplossing voor wanneer het écht niet anders kan, voor mensen die zeer hulpbehoevend zijn. Jammer, eigenlijk. Want een traplift kan ook wanneer je nog volop actief bent voor een flink stuk extra comfort binnenshuis zorgen.

Waarom niet?

Veel mensen reageren op dezelfde manier als hen wordt gevraagd of het laten plaatsen van een traplift misschien geen goed idee zou zijn. ‘Welnee joh, dat is toch niet nodig, waarom zou ik dat doen?’. Eigenlijk is het goed om deze vraag eens om te draaien. Waarom zou je het niet doen?

De kosten hoeven in de meeste gevallen geen belemmering te vormen. Wat kost een traplift ongeveer? Dat is per woning verschillend, en ook nog eens afhankelijk van je wensen. Duidelijk is wel dat het vrijwel altijd goedkoper is dan verhuizen naar een gelijkvloerse woning, en ook de gemiddelde verbouwing van een badkamer of keuken vele malen duurder is, om maar eens een vergelijking te trekken. En dat terwijl een traplift minstens zoveel extra comfort op kan leveren als een vernieuwde badkamer dat kan doen. Kijk hier voor meer informatie: https://handicare-trapliften.nl/.

Maar ik kan nog wel zonder

Een ander argument dat mensen veel gebruiken om nog niet tot de aanschaf van een traplift over te gaan, is dat zij hem nog niet per se nodig hebben. Goed, die trap op en af wordt wel wat lastiger, maar het lukt toch nog? Ik heb die lift toch nog helemaal niet nodig, ik kom nog wel boven en beneden.

Dat kan natuurlijk heel goed kloppen, maar wanneer het gebruiken van een trap steeds een beetje lastiger gaat, is van comfort weinig sprake meer. Veel mensen kiezen er wel voor om hun reguliere fiets om te wisselen voor een elektrische variant, omdat dat het leven net wat makkelijker en comfortabeler gaat. Fietsen kunnen zij nog best, maar zo’n elektrische maakt het net wat prettiger. Zo redenerend zou de aanschaf van een traplift, ook als het traplopen op zich nog wel lukt, ook helemaal geen raar idee zijn. Ja, natuurlijk kun je die trap nog zonder hulp op en af. Maar is het niet heerlijk om een keuze te hebben, en op dagen waarop het niet zo makkelijk gaat, of wanneer je gewoon even geen zin hebt om trap te lopen, de lift het werk te laten doen? Een stukje extra comfort is nooit mis, toch?