LOADING

Type to search

Een vloerkleed in de slaapkamer, wat kies je?

Slaapkamer Wooninspiratie Woontips

Een vloerkleed in de slaapkamer, wat kies je?

Share
Een vloerkleed in de slaapkamer, wat kies je

Het laatste wat je ziet voordat je gaat slapen, en het eerste wat je ziet als je wakker wordt, is je slaapkamer. Deze verdiend dus wel een beetje aandacht en liefde om een lekkere knusse sfeer te geven. Er is niks zo fijn, wanneer je uit bed stapt, dat je lekkere warme voeten hebt door een vloerkleed. Maar welk vloerkleed kies je nou voor je slaapkamer?

Een hoogpolig vloerkleed

Er is maar één ding erger dan vroeg op staan: koude voeten wanneer je uit bed stapt. Met een hoogpolig tapijt is dit verleden tijd. De zachte look van een hoogpolig tapijt geeft iedere slaapkamer meteen een warme uitstraling. Liever geen hoogpolig tapijt, dan kun je ook kiezen voor een Perzisch tapijt, deze past vaak ook bij iedere vloer. Wil je een vloerkleed onder je bed? Dan is het belangrijk dat het vloerkleed breder is dan je bed, zodat je niet met koude voeten uit bed hoeft te stappen.

Een laagpolig vloerkleed

Een hoogpolig kleed geeft een warme en knusse uitstraling, maar is niet altijd even praktisch. Daarom kun je ook kiezen voor een laagpolig vloerkleed. Een laagpolig vloerkleed kun je gemakkelijker schoonhouden. Vind je dit wel zo prettig? Kies dan voor een laagpolig vloerkleed of zelfs een model zonder haren. Dit kan bijvoorbeeld een kelim vloerkleed zijn. Dit vloerkleed is gebaseerd op de oosterse wijze van kleden maken. Het zijn handgeweven, dunne vloerkleden die geen pool hebben. Heel typerend voor deze kleden is dat ze verschillende patronen hebben, die van oorsprong uit de oosterse wereld komen.

De stijl combineren met je vloer

Bij het uitzoeken van een nieuw vloerkleed is het goed om te kijken of het kleed ook goed bij je vloer past. Je kleed ligt hier immers op. Een houten vloer geeft bijvoorbeeld een andere basis dan een stenen vloer. Bij het kiezen van een kleur voor je vloerkleed moet je goed kijken naar de kleur van je vloer. Heb je een donkere vloer, kies dan voor een lichter kleed. Heb je een lichte vloer, kies dan voor een donker kleed. Mocht je een vloer hebben met een relatief druk patroon in de vloer, kies dan liever niet voor een te druk vloerkleed, maar voor een rustig effen kleed.