LOADING

Type to search

Egaline kopen tegen de scherpste prijzen

Woontips

Egaline kopen tegen de scherpste prijzen

Share
egaline

Heb je een nieuwe woning? Gefeliciteerd! Voordat je je nieuwe woning kunt betreden, zul je de woning naar jouw smaak moeten omtoveren. Het kan zijn dat er in jouw nieuwe woning nog geen vloer aanwezig is, of dat je de oude wilt vervangen. In huizen komt het vaak voor dat de (onder)vloeren niet egaal zijn. Dit kan doordat de fundering van het huis niet sterk genoeg is en is gaan zakken, of omdat er troep door werklui is achtergebleven in de gegoten betonnen vloer. Je wilt natuurlijk dat alles er in jouw nieuwe huis perfect uit ziet, ook de vloer. Heb jij problemen met een ondervloer die niet egaal is? Lees dan verder!

Met egaline de ondervloer egaliseren

Een ondervloer die niet vlak is kan niet alleen problemen geven met het leggen van de vloer, maar kan ook problemen veroorzaken met de meubels die hier bovenop staan. Zo kan je tafel gaan wiebelen of een kast scheef gaan staan omdat de (onder)vloer niet vlak is. Om het probleem van een niet-egale ondervloer op te lossen, kun je je vloer egaliseren met egaline. Egaline bestaat uit een combinatie van cement en kunsthars en is materiaal dat zelf nivellerend is. Egaline vloeit zichzelf uit en zorgt voor een vlak en glad oppervlak wanneer dit is uitgehard. Je kunt dit product gebruiken om je ondervloer op een eenvoudige manier vlak te maken. Het enige wat je hoeft te doen is het product aanbrengen op de ondervloer met behulp van een waterpas, zodat je zeker weet dat het oppervlak egaal is. Je kunt egaline kopen bij de bouwmarkt bij jou in de buurt of online bij gespecialiseerde webwinkels.

Hoe gebruik je egaline?

Zodra je het product in huis hebt, kun je meteen aan de slag! Wel is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden, wanneer je wilt dat het product optimaal werkt. Voordat je egaline aanbrengt op je ondervloer, is het belangrijk om er voor te zorgen dat de ondergrond volledig schoon is. Dit houdt in dat de ondervloer niet vet mag zijn en geen stof mag bevatten. Wanneer je de ondergrond niet goed schoon maakt, loop je het risico dat de egaline zich niet goed aan het oppervlak kan hechten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een hecht primer gebruikt. Deze primer zorgt ervoor dat het egalisatiemiddel zich goed aan de ondergrond hecht. De volgende stap is om de egaline voor te bereiden. Zorg tijdens deze voorbereiding ervoor dat het egalisatiemiddel volledig klontvrij is, om voor een zo glad mogelijk oppervlak te zorgen. Wanneer het product klaar is voor gebruik, giet je deze rustig uit over de ondervloer. Met behulp van een spaan verdeel je het egalisatiemiddel gelijkmatig over het oppervlak. De droogtijd voor egaline bedraagt ongeveer 24 uur. Zorg ervoor dat je gedurende de droogtijd niet over het oppervlak loopt waar het product is aangebracht om voetafdrukken en vlekken te voorkomen. Zodra de egaline goed is gedroogd, kun je jouw droomvloer leggen!