LOADING

Type to search

Fotolijsten die passen in jouw interieur

Woontips

Fotolijsten die passen in jouw interieur

Share
Fotolijsten die passen in jouw interieur

Een foto van een speciaal moment en mooie plaatjes met je dierbaren verdienen een prominent plekje in een fotolijst. Fotolijsten geven het huis meer persoonlijkheid en geven een inkijkje in het leven van de bewoner. Of je deze nu neer wilt zetten of aan de muur wilt hangen, het moet wel matchen met de rest van jouw inrichting. Maar hoe vind je fotolijsten die passen in jouw interieur en waar je moet je rekening mee houden bij het uitzoeken van fotolijsten? In dit blog vertellen we je er meer over.

Match jouw fotolijst met het interieur

Het is een ware trend om verschillende fotolijsten met elkaar te mixen en te matchen. Om een mooie eenheid te creëren tussen de verschillende lijsten, is het aan te raden om te werken met een kleurenpalet. Je stelt een kleurenpalet op aan de hand van jouw interieur. Stel jezelf de vraag ‘welke kleuren passen het beste bij mijn interieur?’ Doorgaans bestaat het kleurenpalet uit één of twee opvallende kleuren. De fotolijsten kunnen dan in deze kleuren uitgekozen worden. Op deze manier kun je verschillende fotolijsten naast elkaar te zetten. Hierbij blijft het overzicht behouden en ziet het er vaak stijlvol uit.

Fotolijsten in verschillende vormen en formaten 

Over het algemeen hebben fotolijsten een standaardvorm. Ze zijn doorgaans rechthoekig of vierkant, maar wist je dat er ook andere vormen verkrijgbaar zijn? Door juist verschillende vormen en formaten naast elkaar te plaatsen krijg je een uniek effect. Houd er wel rekening mee dat je de juiste foto’s in de juiste fotolijst plaatst. Voor een volledige afbeelding is een rechthoekige fotolijst vaak de meest geschikte optie. 

Wees creatief met de compositie

Wil je liever een echte blikvanger in huis met een speels karakter? Dan is juist een ronde lijst interessant. Het is dus ook mogelijk om een complete fotowand te creëren. Maak gebruik van verschillende formaten foto’s en bijbehorende fotolijsten. Een leuk idee is bijvoorbeeld een grote foto, centraal geplaatst. Daaromheen kun je dan verschillende kleinere foto’s plaatsen, zo krijg je een mooi geheel.

Fotolijstjes passend bij jouw interieur

Met fotolijstjes die passen bij jouw interieur maak je het persoonlijk en creëer je een unieke uitstraling. Welk fotolijstje past bij jouw interieur? In een industrieel interieur kies je voor lijsten van staal en hout en bij een bohemian stijl passen goudkleurige exemplaren. Heb je een Heb je een design interieur dan wil je natuurlijk dat je fotolijsten hierbij passen. Bijzonder aan design fotolijsten is dat ze nét even anders dan anders zijn. Innovatief, origineel en uniek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een artistieke blikvanger zoals gouden dierenpoten onder je fotolijst.

Koester waardevolle herinneringen 

Lijstentoko.nl begrijpt als geen ander wat de kracht van een foto kan zijn. De mooiste foto’s en posters verdienen dan ook versterkt te worden met een lijst van de hoogste kwaliteit. Zo kijk je met veel plezier weer terug op bijzondere momenten uit je leven. Het zijn juist de kleine dingen die je interieur persoonlijk, warm en sfeervol maken.