LOADING

Type to search

Ga je voor een trendy of een antieke vloer?

Woontips

Ga je voor een trendy of een antieke vloer?

Share
Ga je voor een trendy of een antieke vloer

Voordat je een nieuwe vloer gaat kopen voor in je nieuwe of bestaande huis, is het belangrijk om eerst goed na te denken over welke stijl je graag wilt nemen. Kies je een vloer uit die past bij de stijl van je huis en meubelen? Of kies je juist eerst voor je vloer en pas je de rest hierop aan? Ga je voor een trendy of een antieke vloer?

Genoeg om over na te denken wanneer je een nieuwe vloer wilt gaan kopen. Hieronder geven we je meer informatie over het verschil tussen trendy en antieke vloeren, om je te helpen met het maken van jouw keuze.

Trendy vloeren

De trendy moderne vloeren zijn waterpas, glad afgewerkt en ze zijn van kwalitatief hoogwaardig materiaal gemaakt. Ze zijn sterk en vaak te kiezen in verschillende kleuren, en in kras en slijtvast materiaal.

In een modern huis zijn de materialen heel erg belangrijk en dit werkt door tot in de vloer. Er zijn heel veel verschillende vloeren op de markt. Voor een strak modern design zou je kunnen gaan voor een gietvloer. Deze vloeren worden naadloos geplaatst en ze zijn super onderhoudsvriendelijk. Als je toch meer voor een houten look wilt gaan, dan is een PVC vloer een hele goede optie. Deze is iets goedkoper dan de gietvloer. PVC vloeren gaan lang mee, zijn geluiddempend en makkelijk te onderhouden. 

Antieke vloeren

Antieke vloeren zijn vaak vloeren die je niet in de winkel koopt. Soms ligt de vloer al in het huis of kun je deze overkopen van iemand anders. Als je goed zoekt op het internet, is daar ook nog voldoende keuze om een mooie antieke vloer te kopen. 

Door te kiezen voor een antieke vloer haal je veel charme in huis. Voor een antieke tegelvloer kun je kiezen voor mozaïektegels. Deze tegels kun je bijvoorbeeld plaatsen in de keuken, hal of badkamer. Ook zijn plavuizen een goede optie voor een antieke vloer; deze geven je huis een idyllisch en historisch karakter. Je kunt ook kiezen voor een prachtige houten vloer. 

De meeste vloeren op het internet zijn al bewerkt en opnieuw in de olie gezet. Deze vloeren zijn vaak massief en in veel soorten hout te verkrijgen. Wel is het mogelijk dat je te maken hebt met krassen of beschadigde tegels, maar gelukkig kun je vaak een vloer opknappen. Hierdoor heb je een prachtige antieke vloer liggen thuis. 

Nu je het verschil hebt gelezen tussen een trendy en een antieke vloer, kun je hopelijk de beste keuze maken. Ga je voor een trendy of een antieke vloer? Beide vloeren hebben zo hun charmes en ze hebben ook beide voor- en nadelen.

Het is belangrijk dat je bij het beslissen van je vloer 100% zeker bent dat je niet meer van keuze wilt veranderen, want bijna geen enkele keuze die je maakt voor je huis is zo definitief als een nieuwe vloer.