LOADING

Type to search

Gebruik deze checklist voordat je op vakantie gaat!

Woontips

Gebruik deze checklist voordat je op vakantie gaat!

Share
Gebruik deze checklist voordat je op vakantie gaat

Ga je binnenkort op vakantie? Dan kijk je hier ongetwijfeld al naar uit. Voordat je kunt vertrekken, moet je behoorlijk wat regelen. Zo moet je ervoor zorgen dat je alles inpakt. Omdat dit soms in alle haast moet gebeuren, vergeten mensen regelmatig hun huis veilig achter te laten. Dit wil je uiteraard voorkomen. Gebruik in dat geval de onderstaande checklist voordat je op vakantie gaat.

1. Controleer ramen en deuren

Als je op vakantie gaat, ben je vaak voor een langere periode van huis. Controleer daarom goed of jouw ramen en deuren gesloten zijn voordat je vertrekt. Als je per ongeluk een raam open laat staan, kan er namelijk waterschade ontstaan bij terugkomst. Check daarom goed of alles daadwerkelijk dicht zit. Voel ook goed aan alle deuren, zodat je zeker weet dat deze afgesloten zijn. Staat er een raam of deur open? Dan maak je het inbrekers makkelijk om in te breken als je op vakantie bent.

2. Schakel het alarm in

Kwalitatief hang- en sluitwerk maakt het voor inbrekers lastiger om binnen te dringen. Het kost hen immers extra tijd om een slot te forceren. Als je op vakantie bent, hebben zij hier alle tijd voor. Zij hoeven immers niet bang te zijn dat er ineens iemand thuiskomt. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een alarmsysteem te installeren. Heb je ook een alarmsysteem huis? Vergeet deze dan niet in te schakelen voordat je op vakantie gaat. Als je dit vergeet, gaat het alarm niet af als bewegingssensoren of camera’s beweging detecteren. Jouw huis is zodoende niet goed beveiligd als je op vakantie bent.

3. Sluit leidingen af en haal stekkers uit het stopcontact

Veel mensen vergeten om hun leidingen af te sluiten en stekkers uit het stopcontact te halen voordat zij op vakantie gaan. Een slechte zaak, want hierdoor kunnen grote problemen ontstaan. Als je stekkers in het stopcontact laat zitten, kan er kortsluiting ontstaan. Dit kan uiteindelijk brand tot gevolg hebben. Reden genoeg om de stekkers uit het stopcontact te halen voordat je vertrekt. Vergeet ook niet om gas- en waterleidingen af te sluiten. Met name de waterleidingen zijn van belang. Sluit je deze niet af en ontstaat er een lekkage? Dan ontdek je mogelijk flinke waterschade bij terugkomst.

4. Maak dakgoten schoon

De meeste mensen die op vakantie gaan, zien niet in waarom zij hun dakgoot schoon zouden maken voor vertrek. Toch is dit verstandig. Waarom? Omdat er blad, mos, modder en ander vuil op kan hopen in de dakgoot. Als er een verstopping ontstaat, kan het water niet op de juiste manier worden afgevoerd. Hierdoor kan uiteindelijk een lekkage ontstaan. De dakgoot schoonmaken is dan ook belangrijk voordat je vertrekt. Weet je niet hoe je dit doet? Schakel dan een professional in en laat jouw dakgoot schoonmaken.