LOADING

Type to search

Zo kies je een geschikt vloerkleed voor in je woonkamer

Woonkamer

Zo kies je een geschikt vloerkleed voor in je woonkamer

Share
vloerkleed

Een vloerkleed zorgt voor sfeer en warmte in je woonkamer. Vloerkleden zijn immers sfeerbepalende elementen. De keuze om een vloerkleed neer te leggen is dus snel gemaakt maar dit is niet het geval als je moet beslissen op welk tapijt je keuze valt. Wij gaan je op weg helpen door je inzicht te geven hoe je een geschikt vloerkleed voor in je woonkamer kiest door de verschillende opties onder je aandacht te brengen. Op basis hiervan kun je bepalen welk vloerkleed wel of helemaal niet geschikt is voor je woonkamer.

Veelzijdige keuzemogelijkheden in vloerkleden voor woonkamers

Je hoeft je er maar even in te verdiepen om te ontdekken dat je veelzijdige keuzemogelijkheden in vloerkleden voor woonkamers. Zelfs met betrekking tot de afmetingen en de vorm heb je verschillende opties. Je kunt immers kiezen voor een vierkante-, rechthoekige-, ronde- of ovaal vloerkleed maar ook voor een afwijkende vorm. Als je deze keuze hebt gemaakt, wacht je de volgende stap. Je kunt immers kiezen uit een rijk palet aan kleurstellingen of combinaties hiervan. 

De belangrijkste factor bij het kiezen van een geschikt vloerkleed voor in je woonkamer  

In veel gevallen is het maken van een keuze tussen al deze mogelijkheden al een flinke uitdaging en dit is nog maar het begin. De belangrijkste keuzes moeten nog komen. De basis voor het kiezen van een geschikt vloerkleed voor in je woonkamer heeft immers betrekking op de sfeer de deze ruimte uitademt. Om een mooi geheel te vormen moet het kleed hier wel op aansluiten. Als je een luxueuze uitstraling hebt zul je immers een hele andere keuze maken dan wanneer je de woonkamer een moderne- of industriële inrichting hebt gegeven. 

Je kunt immers de keuze maken tussen een hoogpolig- en een laagpolig vloerkleed. Zoals de naam al verklapt is een hoogpolig vloerkleed voorzien van langere lussen. Hierdoor heeft dit vloerkleed een vrij dikke structuur en voelt het zacht aan. Hoogpolige vloerkleden passen uitstekend in een luxueuze setting. 

Laagpolige vloerkleden hebben een iets strakkere uitstraling, waardoor kleurencombinaties vaak mooier tot uiting komen. Daarnaast zijn laagpolige vloerkleden veel makkelijker schoon te houden. Dit vloerkleed is dan ook meer voor in je woonkamer als je kleine kinderen of huisdieren hebt waarbij “ongelukjes” niet uitgesloten zijn. 

Van welke materialen worden tapijten voor woonkamers gemaakt?

Als je op zoek bent naar een tapijt voor een woonkamer heb je grofweg twee keuzemogelijkheden met betrekking tot het materiaal waarvan de vloerkleden gemaakt zijn. Je kunt immers kiezen tussen natuurlijke- en synthetische materialen. Katoen wordt veelvuldig gebruikt voor het vervaardigen van laagpolige vloerkleden. Dit natuurlijke materiaal heeft immers een sterke structuur. Een wollen tapijt is een andere veelgemaakte keuze, vooral voor hoogpolige tapijten. Wol heeft vuilafstotende eigenschappen, is warmte isolerend en zorgt voor een goede akoestiek. 

Vloerkleed trends van dit moment

Als je al deze lastige keuzes hebt gemaakt en je bent klaar om de opties door te nemen wat voor jou of jullie de meest geschikte vloerkleed is voor in je woonkamer, kan het zomaar zijn dat de vloerkleed trends van dit moment je een paar stappen terug in het keuzeproces brengen. Een van de trends van dit moment is de keuze voor contrasten met betrekking tot materialen (de combinatie tussen wol en jute) of tussen hoog- en laagpolig. Zoals aangegeven, de beslissing om een vloerkleed neer te leggen is veel sneller gemaakt dan het bepalen welk vloerkleed het beste geschikt is voor je woonkamer.