LOADING

Type to search

Groene daken: duurzaam en praktisch

Woontips

Groene daken: duurzaam en praktisch

Share
Groene daken duurzaam en praktisch

Duurzaamheid is een vraagstuk dat steeds vaker ter discussie komt te staan. Wil jij graag je steentje bijdragen aan een beter milieu? Maar weet je niet goed hoe? Zoek het niet te ver van huis, maar bekijk de mogelijkheden in en rondom jouw woning. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een groene dakbedekking. Dit betreft een duurzame keuze met het oog op het milieu. Maar een groen dak kent daarnaast ook voor jezelf een hoop voordelen.

Groene dakbedekking laten aanleggen

Veel mensen weten dat er de mogelijkheid is om te kiezen voor een groen dak. Maar waarom zou je dat doen? Het dak is immers niet iets dat in het zicht zit. Een groene dakbedekking wordt ook wel een sedum dakbedekking genoemd en kent diverse voordelen. Als je de voordelen kent, denk je waarschijnlijk: waarom zou je niet voor een groene dakbedekking kiezen? Een groen dak is allereerst goed voor het milieu. Je creëert hiermee namelijk extra biodiversiteit. Maar daarnaast zal je ook zelf diverse voordelen van het groene dak ervaren. Zo zorgt een groen dak voor een betere isolatie en gaat hij langer mee dan andere dakbedekkingssoorten. Een groen dak is dus duurzaam voor het milieu én voor jouw portemonnee.

Verschillende opties mogelijk

Wil je graag een groen dak? Dan zal je zien dat je de keuze hebt uit verschillende systemen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een compleet sedumdak pakket regulier. Dit systeem bevat een drainagelaag, substraat en sedummatten. Dit pakket wordt vooral gebruikt voor grote daken. Heeft jouw dak niet zo’n sterke constructie? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Kies in dat geval voor een sedum dak pakket lichtgewicht. Dit pakket bevat dezelfde onderdelen als het reguliere complete pakket. Maar dit systeem is specifiek bedoeld voor daken met minder sterke constructies. Weet je niet voor welk pakket je moet kiezen? Dan kun je met jouw vragen uiteraard altijd terecht bij de professionals voor advies.

Wat zijn de kosten?

Een groen dak kent eigenlijk alleen maar voordelen. Hierdoor zal je wellicht denken dat de aanleg van zo’n dak onbetaalbaar is. Maar niets is minder waar! Maar wat kost een groen dak voor jou dan precies? Een eenduidig antwoord op deze vraag bestaat niet. Het kostenplaatje hangt namelijk van diverse factoren af. Welke constructievorm is er gekozen? En hoe groot is de oppervlakte van het dak? Dat zijn allemaal aspecten die meespelen. Maar vaststaat dat de prijs in verhouding is. En in sommige gemeenten kun je zelfs subsidie krijgen voor de aanleg van groene daken. Een groen dak kent dus echt enkel voordelen!