LOADING

Type to search

Hier moet de beste loungeset aan voldoen

Tuin Woontips

Hier moet de beste loungeset aan voldoen

Share
Hier moet de beste loungeset aan voldoen

Aandacht voor loungen thuis ontstond in de jaren 90 van de vorige eeuw. Het Engelse woord betekent tot rust komen en verwijst daarbij vaak naar een speciale ruimte waar je heerlijk kan relaxen in drukke tijden.

Het beste voorbeeld hierbij is de luchthaven lounge. Terwijl de meeste reizigers wat verloren rondlopen in een hectische omgeving is er een beperkte groep die zich kan ontspannen in een speciaal ingerichte ruimte: de lounge. Het zijn alleen de zakenreizigers of andere passagiers die meer betalen dan de standaard ticketprijs die hier welkom zijn. Daar vinden ze aangename zachte banken, een rustgevend muziekje en goede service van personeel dat is geïnstrueerd om het de passagiers naar de zin te maken zodat ze ook nadien de lounge weer zullen bezoeken.

Die sfeer wil jij natuurlijk ook creëren in de tuin en om die reden moet je op de volgende dingen letten bij de aanschaf van een tuin loungestoel of -set.

1. De beschikbare ruimte

Het is in iedere tuin mogelijk om een lounge ruimte te realiseren. Het is uiteraard wel verstandig om eerst de ruimte op te meten voordat je op zoek gaat naar een passende set. Hou hierbij ook rekening met het feit dat er voldoende ruimte overblijft om een drankje te kunnen (laten) serveren en ook de toegang tot de rest van de tuin te garanderen.

2. Kies een set die past bij jouw tuin

Een lounge-set moet iets toevoegen aan jouw tuin en dat is mogelijk door de juiste keuze van het materiaal. Heb jij een moderne tuin met overal strakke lijnen dan is aluminium wellicht het juiste materiaal voor jouw lounge stoelen of bank. In een landelijke tuin is teak meer vanzelfsprekend omdat het natuurlijke materiaal opgaat in de omgeving. Wicker is populair voor een klassieke tuin, het materiaal oogt natuurlijk met een knipoog naar retro. Overigens geldt dat jouw smaak bepaalt wat in jouw tuin het beste overkomt.

3. Ga voor comfort

Tot rust komen doe je in een omgeving waar jij je op het gemak voelt en daarbij is comfort uiteraard een belangrijk punt. Misschien weet jij al precies welke lounge stoel het meest comfortabel zit. Dat is namelijk voor een ieder weer verschillend. De een geeft de voorkeur aan een hoge rugleuning en de ander niet. Ook voelt de een zich prettiger in een actieve houding terwijl de ander liever onderuit zakt. Proberen in de showroom is vaak een goede optie als je moet bepalen wat voor jou comfort betekent.

4. Opbergen van de kussens

Als je lang plezier wilt hebben van jouw lounge set is het een juiste keuze om de kussens op te bergen als je deze niet gebruikt. Dat geldt zowel voor de sierkussens als de losse zitkussens. Bekijk eerst welke mogelijkheden je hebt om deze kussens in een kast te plaatsen waar het niet vochtig is. In andere gevallen kan je overwegen om een kussen-kist aan te schaffen. Een lounge set gaat op die manier vele jaren mee en past uitstekend bij een onderhoudsvrije tuin.