LOADING

Type to search

Hoe bouw ik zelf een boomhut?

Klussen Tuin Woontips

Hoe bouw ik zelf een boomhut?

Share
Hoe bouw ik zelf een boomhut

Heb jij als kind altijd al gedroomd van een boomhut? Dan kan jij dit waarmaken voor jouw kinderen door er zelf een te bouwen. Een boomhut voelde als kind altijd als een veilige en magische plek waar elk kind zijn/haar fantasie kan waarmaken. Je kan er je hobby van maken om een boomhut voor je eigen kind te bouwen. Zorg wel dat je het juiste gereedschap en het juiste hout hiervoor hebt. Wij geven hier een stappenplan voor het bouwen van je eigen boomhut.

Stap 1: Locatie

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je de juiste boom kiest voor de boomhut. De gezondheid van de boom is belangrijk voor de basis van een boomhut. Een te oude of te jonge boomhut zal niet genoeg steun geven voor de boomhut waardoor je kind gevaar zal lopen in de boomhut. De soort van de boom is ook belangrijk voor de boomkeuze. Boomsoorten die voldoende ondersteuning geven voor een boomhut zijn de eik, esdoorn en de spar. Ideale eigenschappen van een boom voor een boomhut zijn sterke takken, diepe wortels en geen ziektes of parasieten. Check bij de gemeente of je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van een boomhut.

Stap 2: Ontwerpen

Voordat je begint met bouwen is het goed om eerst een ontwerp van de boomhut te maken. Je kan op het internet verschillende boomhutontwerpen vinden. Zorg ervoor dat de afmetingen van de boom kloppen. Vergeet de boomgroei niet mee te nemen in het ontwerp. Zorg dat je hut voldoende ondersteuning heeft. Verder moet je een ladder of trappen kopen voor je boomhut. Kies welke toegangsmethode je wilt voor je boomhut. Een trap is het veiligste maar niet altijd compatibel met je visie van de boomhut.

Stap 3: Bouwen

Bij het bouwen van de boomhut moet je rekening houden met de veiligheid. Bouw je boomhut niet te hoog. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn voor kleine kinderen. Zorg er ook voor dat je altijd een veilige reling hebt. Kinderen moeten niet onder of tussen de reling door kunnen vallen. Je kan de veiligste en meest stevige boomhut bouwen in een boom waar de takken een V-vorm maken. Hier tussenin kan je de boomhut bouwen met dwarsliggende balken. Zorg voor een goede afdichting in de vloer en de zijkant van de boomhut. Je kan er voor kiezen om een dak op je boomhut te plaatsen. Dit is mogelijk met een doek maar je kan ook dakpannen gebruiken.

Maak jouw kinderen blij met een boomhut door er zelf een te bouwen in de tuin. Zet natuurlijk wel de veiligheid van je kinderen voorop.