LOADING

Type to search

Hoe kun je jouw woning verduurzamen?

Trends Woontips

Hoe kun je jouw woning verduurzamen?

Share
Hoe kun je jouw woning verduurzamen

Je hoeft het nieuws niet gevolgd te hebben om te weten dat de economie er niet beter op geworden is de afgelopen maanden. De inflatie is hoger dan ooit tevoren en de oorlog in Oekraïne drukt ook zijn stempel op onze uitgaven. Alles is in korte tijd aanzienlijk duurder geworden en dit heeft ertoe geleid dat veel mensen in de problemen komen met het betalen van hun rekeningen. Energieprijzen zijn in het bijzonder snel uit de pan gerezen en daarom is dit een goed moment om eens te kijken of je jouw woning ook kunt gaan verduurzamen. Investeren op het moment dat je krap bij kas zit? Jazeker! Je kunt namelijk gebruikmaken van aantrekkelijke regelingen waardoor je op de lange termijn heel veel geld kunt besparen. In dit artikel leggen wij jou uit waar je moet beginnen.

Verduurzaam slim en bespaar veel geld

Duurzaamheid is een hot topic vandaag de dag en dat betekent dat er ook veel mensen hun kansen ruiken. Als consument kan het soms heel verwarrend zijn waar je precies moet beginnen wanneer je wilt verduurzamen. Je kunt een keer een kijkje nemen op de site Veranderstroom.nl. Hier vind je namelijk handige tips en de juiste mensen om te zorgen dat je zonnepanelen op jouw woning kunt krijgen. Zonnepanelen zijn nog altijd zeer geliefd en dat is niet zonder reden. Je kunt namelijk al heel snel heel veel geld besparen wanneer je gebruik gaat maken van zonne-energie. Op de site kun je informatie vinden over hoe je deze investering kunt realiseren.

Doe een beroep op jouw gemeente

Wat veel mensen niet weten, is dat het voor gemeentes heel wenselijk is dat haar inwoners hun huis verduurzamen. Daar kun jij als consument van profiteren. Er zijn vaak allerlei regelingen waar je van kunt profiteren. Zo kun je bijvoorbeeld zonnepanelen Zevenaar krijgen op basis van een Groen Lening. Deze lening is speciaal in het leven geroepen voor mensen die wel willen verduurzamen, maar bij wie de financiële situatie het niet toelaat. Omdat juist deze mensen veel baat kunnen hebben bij verduurzaming omdat het hun lasten ook zal verlagen, zijn deze regelingen ideaal. Informeer daarom eens bij jouw lokale overheid om te zien wat zij voor jou kunnen doen.

Tot slot: een aantal tips

Wanneer je besluit om zonnepanelen te nemen, neem dan niet meer dan je voor je eigen verbruik nodig hebt. Extra panelen kopen om stroom aan het netwerk te leveren, kan vaak niet meer uit. Ben je van plan om in de toekomst elektrisch te gaan rijden, dan is het verstandig om dat alvast bij je zonnepanelenleverancier aan te geven. Deze kan jouw plannen in zijn offerte verwerken. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent. Informeer daarom vandaag nog even wat de mogelijkheden voor jou zijn.