LOADING

Type to search

Hoeveel kost een verbouwing gemiddeld?

Woontips

Hoeveel kost een verbouwing gemiddeld?

Share
5 bespaartips bij het verbouwen

Het is lastig om te zeggen hoeveel een verbouwing gemiddeld kost. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste is het de vraag hoe groot de verbouwing is. Hoe groter de verbouwing, hoe duurder het wordt. Ten tweede speelt het mee of je de verbouwing zelf uitvoert of iemand inschakelt. Een precies antwoord is dus lastig om te geven, maar er zijn wel een aantal kosten waar je rekening mee moet houden bij een verbouwing. Wil je hier meer over weten? Lees dan vooral verder.

Materialen en gereedschap

Voor een verbouwing zal je materialen en gereedschap moeten aanschaffen. De kosten hiervoor kunnen behoorlijk oplopen als je alles nieuw aanschaft. Probeer eerst van tevoren een overzicht te maken van alles dat je denkt nodig te hebben. Heb je dit gedaan? Dan weet je ongeveer hoeveel geld je kwijt gaat zijn aan materialen en gereedschap.

Toch zou het heerlijk zijn als je wat geld kan besparen. Om die reden kan je het beste de aanbiedingen in de gaten houden bij verschillende bouwmarkten. Doe dit ruim van tevoren en niet op het laatste moment. Zo bespaar je zoveel mogelijk geld. 

Inschakelen vakman

Kies je ervoor om een vakman in te schakelen? Dan komen daar in ieder geval kosten bij kijken. Het is altijd verstandig om bij meerdere vakmannen een offerte aan te vragen. Je kan alle offertes met elkaar vergelijken en eentje kiezen. Het is goed om te weten dat de offertes flink van elkaar kunnen verschillen. Kijk bijvoorbeeld naar stucwerk. Wat kost stucen? Dat hangt er vanaf welk tarief een stukadoor hanteert.

Zorg er wel voor dat je een ervaren vakman inschakelt. Het zou zonde zijn als je veel geld hebt betaald voor matige kwaliteit. Een dakraam moet bijvoorbeeld nauwkeurig geplaatst worden om lekkages te voorkomen. Vraag je je nu misschien af: wat kost een dakraam plaatsen? Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van het dakvenster en het soort dakraam. 

Onverwachte kosten

Als laatste is het goed om te weten dat je altijd te maken kan krijgen met onverwachte kosten tijdens een verbouwing. Er kan altijd iets misgaan tijdens de verbouwing. Het is belangrijk dat je zulke onverwachte kosten kan opvangen. Het is slim om een goede spaarpot op te bouwen voordat je aan de verbouwing begint.

Als je een overzicht hebt gemaakt van de verwachte kosten, kan je er het beste een bepaald percentage bovenop tellen. Dit is dan je bedrag voor de onverwachte kosten. Het percentage kan je zelf vaststellen. Het is wel slim om realistisch te blijven. Wees er altijd op voorbereid. Je wil voorkomen dat je in de problemen komt, omdat je te weinig budget hebt voor de verbouwing.