LOADING

Type to search

Zo kies je de juiste huiskamerstoelen

Woontips

Zo kies je de juiste huiskamerstoelen

Share
huiskamerstoelen

Huiskamerstoelen zijn er in zeer veel verschillende soorten en maten. Hoe kies je nu de juiste eetkamerstoel? Dat valt immers in de praktijk niet mee met het overweldigende aanbod. Wij helpen je op weg door een aantal punten voor je op een rijtje te zetten. Het kiezen van een stoel voor in de huiskamer begint immers bij het op een rijtje zetten van je wensen en de punten waarop een eetkamerstoel voor jou zou afvallen. Neem hiervoor gerust even plaats om dit op een rijtje te zetten. Je maakt het voor jezelf een stuk makkelijker. 

Waarom het kiezen voor een goede huiskamerstoel zo belangrijk is

Bij een huiskamerstoel denk je uiteraard als eerste aan een eetkamerstoel maar dit kunnen uiteraard ook andere stoelen zijn zoals een fauteuil of een andere luxe stoel. Het maakt eigenlijk niet uit waarvoor je de stoel gebruikt, het kiezen van een goede huiskamerstoel is belangrijk. De reden hiervoor is dat je vaak een lange tijd achter elkaar gebruik maakt van huiskamerstoelen. Ga maar eens na hoe lang je bijvoorbeeld aan tafel zit als je uitgebreid gaat dineren. 

Uiteraard speelt de kwaliteit ook een rol bij het kiezen van een goede huiskamerstoel. De aankoop van huiskamerstoelen kan beste een flinke hap nemen uit je budget dus daar wil je wel lang plezier van hebben. Tot slot moet je je uiteraard realiseren dat huiskamerstoelen in het oog springende meubelstukken zijn. De uitstraling van de zitgelegenheden moeten uiteraard helemaal aansluiten bij je smaak en de sfeer van een woonruimte.

Let hierop als je huiskamerstoelen uitkiest

  • Het praktisch gebruik van huiskamerstoelen. Als je kleine kinderen of huisdieren hebt kunt je beter een andere keuze maken dan als dit niet het geval is. De reden hiervoor is eenvoudig. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als je de huiskamerstoel makkelijk kunt schoonmaken is dit niet zo erg. Let in dit geval dus op het materiaal van je huiskamerstoel.   
  • De maatvoering van je huiskamerstoel. Dit punt is van toepassing op iedere huiskamerstoel, dus je huiskamerstoel, je bureaustoel of andere luxe zetel. Een huiskamerstoel waarin je een comfortabele zithouding in kunt aannemen, zit je veel prettiger, hou je dit langer vol en (het belangrijkste) voorkom je lichamelijke klachten. Hoe meer je met je lichaam contact hebt met de stoel, hoe beter dit is.
  • De keuze tussen een huiskamerstoel met- of zonder armleuningen is zeker iets waar je over moet nadenken. In een huiskamerstoel mét armleuningen, zit je uiteraard wat comfortabeler maar je moet er wel rekening mee houden dat de stoel wel onder een eettafel past als je hierin een combinatie gaat vormen. Daarnaast speelt de beschikbare ruimte een rol. Als je een wat kleinere ruimte hebt, is een huiskamerstoel zonder armleuningen en een open rug vaak een mooiere keuze.
  • Je hebt verschillende keuzemogelijkheden in het onderstel van de stoel. Een huiskamerstoel met vier losse poten is erg praktische want deze staat zeer stabiel op de grond. Er zijn echter zeer veel alternatieven waarmee de stoel een hele andere uitstraling krijgt.
  • De stijl en de kleurstelling van de huiskamerstoel zijn uiteraard ook punten waar je op moet letten om de huiskamerstoelen te kiezen die het beste bij je past. Dat er je hierin nog altijd zeer veel keuzemogelijkheden hebt, zul je al ontdekt hebben. Je maakt de keuze voor jezelf als een stuk eenvoudiger als je de niet geschikte stoelen (op basis van de bovenstaande punten) al uit je mindmap hebt gehaald.