LOADING

Type to search

Tips om een industriële woonkamer te creëren

Woonkamer

Tips om een industriële woonkamer te creëren

Share
industriele-woonkamer

Een industriële woonstijl is helemaal trendy. Steeds meer mensen maken de keuze om te werken met de wat meer grovere materialen en de neutrale tijdloze kleuren. Het zijn echter de kleurrijke details die de uitstraling van een industriële ruimte meer accent geven. Laat maar eens inspireren door deze tips om een industriële woonkamer te creëren. Je zult zien dat de combinatie van een industriële meubelset, passende wanddecoratie en opvallende accessoires zorgt voor een subtiele spanning in het contrast waarmee een industriële look in een huiskamer nog meer tot zijn recht komt.

Wat is een industriële woonkamer?

In een industriële woonkamer is er de keuze gemaakt voor een woonstijl die je doet denken aan de industrie zoals we die kennen uit de 19e eeuw. De stijl is minimalistisch waarbij het geen probleem is dat grove materialen zoals steen, ruw hout en beton niet op een keurige manier is weggewerkt en juist in het oog springend is. De kleurstelling in een woonkamer die landelijk industrieel is ingericht is neutraal, waarbij je dus moet denken aan zwart, grijs wit en bruin. Vrijwel de volledige inrichting van de woonkamer heeft deze stijl op een aantal kleine details na. De accessoires zijn kleurrijk en geven de warmte af die je het woongevoel geven zodat je niet echt het idee krijgt dat een fabriekshal je woonkamer is geworden.

Complete woonkamer industrieel inrichten, hoe doe je dat?

Een complete woonkamer industrieel inrichten begint met de grote lijnen. bakstenen muren passen bijvoorbeeld goed in een industriële setting waarbij het niet uitmaakt of deze nieuw, opgeknapt of oud zijn. Waar we is het verleden vonden dat er nodig wat aan de muren moet worden gedaan of dat er half werk is geleverd, nemen we er nu genoegen mee en brengen we de muren juist zelfs terug in deze staat! Ook een betonlook vloer is een optie om een industriële woonkamer te creëren. Kijk maar eens naar het artikel elders op deze site over een gietvloer om je hierin te laten inspireren.

Uiteraard speelt ook de inboedel een belangrijke rol bij een complete woonkamer industrieel inrichten. Een woonkamer set met leren bekleding past hier onder andere uitstekend bij maar items van hout of metaal zijn ook goede opties. Denk hierbij aan een grof vormgegeven metalen hanglamp of uiteraard een staander, meubels (zoals een tafel of een stoel) met goed zichtbare stalen frames en andere minimalistisch vormgegeven items. Je zult merken dat ook retro elementen hier perfect bij passen. Een salontafel in vorm van een kist, een oude klok of andere antieke muurdecoratie zijn uitstekende keuzes om een industriële woonkamer te creëren.

De belangrijke finishing touch voor je industriële inrichting woonkamer

Naast deze bovenstaande “kille” ideeën moet je voor de finishing touch voor je industriële inrichting woonkamer een compleet andere stap zetten. Door te kiezen voor kleurrijke accessoires zoals speels vormgegeven kussens, opvallende muurdecoratie, een mooi vloerkleed, opvallende lampen en uiteraard door het plaatsen van planten, zorg je voor het contrast. Hiermee leg je net iets meer nadruk op je gekozen stijl maar zorgt ook voor het huiselijke gevoel. Let op dat je niet doorslaat in het toevoegen van kleur. Het idee hierachter is dat je kleine (lees: subtiele) accenten creëert. Combineer daarom ook niet te veel felle kleuren met elkaar. “Minimalistisch” is immers het sleutelwoord bij het creëren van een industriële woonkamer.