LOADING

Type to search

Ontdek hier de meest inspirerende woonstijlen

Wooninspiratie

Ontdek hier de meest inspirerende woonstijlen

Share
woonstijlen

Als je van je huis een thuis gaat maken (na het kopen of verbouwen van een huis) ga je deze een bepaalde stijl geven. Deze woonstijl is een visualisatie van jouw persoonlijkheid. Het geeft een beeld van jouw (of jullie) karakter dus waar jullie interesses liggen en wat jullie belangrijk vinden in het leven. Er zijn veel verschillende inspirerende woonstijlen te onderscheiden. Ben je er al uit welke uitstraling jouw woonruimte krijgt? Wij gaan je inspireren door de meest gekozen woonstijlen voor je op een rijtje te zetten.

Laat je inspireren door deze mogelijke (combinaties van) woonstijlen

De moderne woonstijl:

Deze stijl is duidelijk te herkennen aan de strakke lijnen. Je kunt het het beste omschrijven als minimalistisch, functioneel en vrij koel. Het warme woonkarakter wordt bij een moderne woonstijl gevormd door bijvoorbeeld fel gekleurde elementen zoals een mooi vloerkleed of een design fauteuil. 

De klassieke (retro) woonstijl:

Bij deze woonstijl wordt veel hout gebruikt en de interieurstukken hebben een mooie ronde vormgeving. De woonruimte heeft hierdoor een stijlvolle ambachtelijke uitstraling. Hiermee komt de authentieke stijl weer helemaal tot leven, voor zover deze is weggeweest. Een klassieke woonstijl brengt de stijl van weleer in herinnering en bewijst dat deze vintage stijl tijdloos is.

De Scandi woonstijl:

Deze woonstijl heeft een relatief modern karakter. Het is een stijl die overgenomen is uit de Scandinavische landen. In deze inspirerende stijl is veel hout verwerkt. Het golvende lijnenspel en de lichte kleuren die bij deze woonstijl passen ademen een knusse sfeer uit.

De landelijke woonstijl:

Een stijl waarbij men vrijwel uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt. Hierdoor krijgt een woonruimte een wat robuust karakter. Het is hiermee een stijl die veel weg heeft van de Scandi woonstijl maar doordat er in deze stijl meer donkere kleuren gebruikt worden, krijgt het een meer nostalgisch karakter.

De industriële woonstijl:

Een minimalistische stijl waarbij grove materialen als grove materialen zoals steen, ruw hout, metaal en beton zichtbaar zijn in de afwerking van de ruimte en de meubels. Het lijkt alsof je weer in de industriële revolutie bent terechtgekomen. Echter, door kleurrijke accessoires aan je inrichting toe te voegen breng je spanning in het contrast en creëer je een fijne huiselijke sfeer.

De glamour woonstijl:

Visualiseert de overtreffende trap. Alles mag een beetje meer zijn. Een dik tapijt, fluwelen banken, sierlijk vormgegeven spiegels, luxueuze vazen, kandelaars en vooral veel kleur passen bij deze woonstijl.

De design woonstijl:

Deze stijl is wellicht de meest inspirerende in dit rijtje. Dit is een stijl waarin alle woontrends gevolgd worden en het meest moderne meubilair geplaatst wordt. Hoogwaardig vakmanschap, het gebruik van eerlijke materialen en de keuze voor gedurfde kleuren zijn belangrijke kenmerken voor deze stijl. Tijdloos is deze stijl niet. Innovatief zeker wel.     

De bohemian woonstijl:

Is een setting waarbij je de oriëntaalse invloeden terug ziet. Je creëert het Oosterse gevoel door te kiezen voor warme en levendige aardetinten, organische vormen en het gebruik van wereldse materialen. Een belangrijke voorwaarde bij deze stijl is dat alle items een chique uitstraling hebben. 

De basic woonstijl:

Deze stijl is functioneel maar stijlvol vormgegeven. Het is een stijl die rust uitstraalt omdat neutrale grijstinten (in combinatie met de zwarte en witte kleurstelling) past bij deze woonstijl. Het is een inspirerende woonstijl die wat minimalistisch oogt maar door te kiezen voor kleurrijke accessoires wordt dit beeld volledig weggenomen. 

Ga jij back to basic of juist niet? Je hebt in ieder geval keuze genoeg in een groot aantal inspirerende woonstijlen!