LOADING

Type to search

Investeren in een goede dakbedekking

Woontips

Investeren in een goede dakbedekking

Share
Investeren in een goede dakbedekking

Het dak van je woning lijkt wellicht een ondergeschikt onderdeel als je jouw woning gaat verfraaien. Het aanschaffen van een hip nieuw interieur vinden mensen doorgaans veel leuker. Maar het is belangrijk om de waarde van een kwalitatief goede dakbedekking niet te onderschatten. Jouw dakbedekking bepaalt namelijk of jij binnen droog zit. Je kunt ook wel stellen dat de dakbedekking van een woning bepalend is voor het wooncomfort. Investeren in een goede dakbedekking is dus raadzaam.

EPDM als dakbedekkingsmateriaal

Bij de aanschaf van een nieuwe dakbedekking heb je de keuze uit diverse dakbedekkingsmaterialen. Een dakbedekkingssoort die er op diverse vlakken echt uitspringt betreft de EPDM dakbedekking. Een dakbedekking die gemaakt is van EPDM is uniek om verschillende redenen. Allereerst staat EPDM bekend als een hele sterke rubbersoort. Dit zorgt ervoor dat dit materiaal uitermate goed geschikt is als dakbedekking. Regen, wind en overige vormen van weerstand zijn voor dit materiaal geen probleem. Deze dakbedekkingssoort is bestand tegen alle weersomstandigheden en gaat daardoor erg lang mee. Daarnaast staat EPDM bekend als een gebruiksvriendelijk dakbedekkingsmateriaal. Dit komt doordat de dakbedekking niet door professionele dakdekkers geplaatst hoeft te worden. EPDM moet namelijk gelijmd worden en dat kun je eenvoudig zelf doen.

Handig EPDM pakket

Dat je jouw dakbedekking zelf kunt aanbrengen is uiteraard heel plezierig. Maar met welke materialen moet de dakbedekking worden aangebracht? Een antwoord op deze vraag krijg je als je een speciaal EPDM pakket aanschaft. Dit is een pakket dat alle benodigde materialen voor het plaatsen van de dakbedekking bevat. Van het EPDM tot de EPDM lijm en uiteraard de kit. Het zit allemaal inbegrepen in het complete pakket. Dit is wel zo fijn. Zo weet je namelijk altijd zeker dat je nergens op misgrijpt. Voor het verlijmen van de dakbedekking heb je bijvoorbeeld diverse lijmsoorten nodig. Met het pakket hoef je niet meer te twijfelen of je wel de goede lijm hebt gekocht. Alle benodigde lijmsoorten zitten namelijk in het EPDM pakket!

EPDM stroken voor dak reparaties

EPDM is een goede keuze als je jouw gehele dak van een nieuwe dakbedekking wilt voorzien. Maar ook als je slechts delen van jouw dak wilt repareren, kun je voor EPDM kiezen. Er zijn zelfs speciale EPDM stroken ontwikkeld voor dak reparaties. Hierdoor hoef je niet langer grote hoeveelheden EPDM aan te schaffen. Je kunt gewoon de hoeveelheid dakbedekkingsmateriaal aanschaffen die jij voor de reparatie nodig hebt. Dat is prijstechnisch veel voordeliger. En daarnaast is het simpelweg ook duurzamer. Je hoeft immers niet meer onnodig veel EPDM te kopen. EPDM is dus een uitkomst voor iedere grote of kleine dakbedekkingsklus.