LOADING

Type to search

Je huis klimaatvriendelijker maken doe je zo!

Trends Woontips

Je huis klimaatvriendelijker maken doe je zo!

Share
Je huis klimaatvriendelijker maken doe je zo

We kunnen anno 2021 eigenlijk niet meer om het klimaatprobleem heen. Het klimaatprobleem is reëel en aanwezig en kan alleen met z’n allen verholpen worden. Het zal misschien voelen alsof jij als individu weinig tot geen invloed op hebt, maar de invloed van alle individuen samen is wel degelijk enorm! Juist hierom is het ontzettend belangrijk dat ook jij bezig bent met het oplossen van het klimaatprobleem. Er zijn natuurlijk tal van manieren om hieraan bij te dragen, maar in deze blog hebben we het specifiek over hoe jij je woning klimaatvriendelijker kunt maken!

Zelf stroom opwekken

Wanneer jij zonnepanelen op je woning laat plaatsen kan de woning op het gebied van stroom zelfvoorzienend worden. Door de stroom die met de zonnepanelen wordt opgewekt te gebruiken om de woning van stroom te voorzien hoef je geen normale netstroom meer te gebruiken. De zonnepanelen zijn dus niet alleen goed voor het milieu, maar op de lange termijn ook nog eens enorm goed voor je portemonnee! Dit geldt voor het reguliere stroomgebruik, maar als je een laadpaal thuis hebt, dan kun je hier ook nog eens de overstroom van de zonnepanelen in opslaan en gebruiken! Doordat je een stroombron bij je eigen woning hebt staan kun je dus ook gemakkelijk de auto laden op eigen zonnepanelen. Je hoeft geen dure stroom meer in de auto te stoppen maar laadt deze op met zelf opgewekte stroom. De kosten om de auto te rijden worden hierdoor extreem laag!

Dubbel glas

Wanneer je nu nog in een woning woont waarin enkel glas zit, dan kunnen we je aanraden om dit zo snel mogelijk te vervangen voor dubbel glas. Dubbel glas zorgt voor een betere isolatie en voor veel minder warmteverlies dan enkel glas. Hierdoor heb je veel minder stroom/gas/warmte nodig om jouw woning te verwarmen. Het verbruik daalt hiermee enorm en dus ook de ecologische voetafdruk van jouw woning. Daarnaast scheelt het jou ook nog eens ontzettend veel geld op jouw energiegebruik. Zoals je merkt is het duurzamer maken van jouw woning niet alleen goed voor het milieu, maar kan het jou onderaan de streep ook nog ontzettend veel geld schelen!