LOADING

Type to search

Jouw droomwoning zelf bouwen

Klussen

Jouw droomwoning zelf bouwen

Share
Jouw droomwoning zelf bouwen

Wil het jou maar niet lukken om jouw droomwoning te bemachtigen? Vis je telkens achter het net als het op biedingen aankomt? Of kun je simpelweg geen woning vinden die aan al jouw wensen voldoet? Overweeg dan de optie om zelf een woning te gaan bouwen. Als je zelf een huis bouwt, kun je jouw volledige wensenlijstje in de woning verwerken. Hierdoor wordt het ineens mogelijk om daadwerkelijk in jouw droomwoning te kunnen wonen.

Verschillende soorten woningtypen

Eenieder is anders en daarmee heeft iedereen ook een ander beeld bij de term ‘’droomhuis’’. Zo vindt de ene persoon het belangrijk dat een woning ruim opgezet is. Het bouwen van een villa kan in dat geval een goede optie zijn. En weer een ander heeft behoefte aan een huis dat uitkomst biedt bij een mantelzorgrelatie. Een kangoeroewoning is in dit geval dé perfecte oplossing. Heb jij bijvoorbeeld een mantelzorgrelatie met je ouders? Dan is het uiteraard plezierig dat jouw ouders dichtbij wonen. Echter, het in huis nemen van familieleden wordt in verband met de privacy niet altijd wenselijk geacht. Kangoeroewoningen bieden in dit soort situaties uitkomst. Bij dit woningtype leeft iedereen gezamenlijk onder één dak, maar wel in gescheiden leefruimtes.

Kosten voor jouw droomwoning

Veel mensen denken bij het bouwen van een huis aan hoge kosten. Maar wat kost zelf een huis bouwen eigenlijk? Uiteraard kun je de kosten zo gek maken als je zelf wilt. Wel dien je in alle situaties met een aantal vaste kostenposten rekening te houden. Vanzelfsprekend is een standaard kostenpost de daadwerkelijke bouw van de woning. Maar je moet ook nog rekening houden met de kavelprijs. Dit betreft het bedrag dat je moet betalen voor de grond. En ook legeskosten en afwerkingskosten moeten meegenomen worden in de prijsbepaling voor de bouw van jouw droomhuis. Vaste kostenposten zijn er altijd. Maar dankzij de cataloguswoningen kun je zelf een woning bouwen tegen een relatief lage prijs.

Waarom zelf bouwen?

Zelf een woning bouwen, klinkt fantastisch. En, dat is het ook! Veel mensen dromen ervan om ooit zelf een woning te bouwen. Maar het onbekende weerhoudt veel mensen er toch van om het te doen. Dat is heel zonde als je bedenkt dat het eigenlijk enkel voordelen heeft om zelf te bouwen. Een huis is een belangrijke plek in je leven. Je spendeert hier veel tijd en het is daarom belangrijk dat het als een thuis voelt. Voor een optimaal thuisgevoel moet een woning aan jouw wensen voldoen. Iets wat bij een reeds bestaande woning vaak lastig blijkt. Bouw je zelf een huis? Dan kun je daadwerkelijk jouw droomwoning creëren.