LOADING

Type to search

Jouw ramen voorzien van raamfolie

Wooninspiratie Woonkamer Woontips

Jouw ramen voorzien van raamfolie

Share

Waarom voor raamfolie kiezen?

Grote raampartijen worden vaak als een pluspunt van een woning gezien. Ze zorgen immers voor veel licht. Maar mensen ervaren bij grote raampartijen toch ook vaak ongemak. Ze vinden het onplezierig dat iedereen die langsloopt naar binnen kan kijken. Daarnaast kunnen grote ramen voor een koele uitstraling zorgen. Ben jij ook de gelukkige bewoner van een woning met grote raampartijen? En zou je graag wat meer privacy hebben? Breng dan statische raamfolie op jouw ramen aan. Zo zorg je ervoor dat je minder inkijk in je woning hebt. Kies je voor een zonwerende raamfolie? Dan heb je niet langer last van schitteringen in huis door de zon. Raamfolie kent dus verschillende voordelen.

Zo breng je raamfolie aan

Raamfolie is in verschillende varianten te verkrijgen. Elke raamfoliesoort heeft weer zijn eigen kenmerken, maar de manier van aanbrengen is voor allemaal nagenoeg gelijk. Wil jij raamfolie plakken? Zorg er dan voor dat de ramen goed schoon zijn. Een goed schoon raam vormt namelijk de basis voor een mooi resultaat. Is jouw raam nog vuil of vettig? Dan zal de raamfolie minder mooi hechten. Het resultaat is hierdoor minder mooi en de kans is groot dat de raamfolie los zal laten. En dat wil je uiteraard voorkomen. Maak je ramen daarom vooraf goed schoon. Knip het folie vervolgens op maat en breng het folie daarna op een vochtig raam aan. Op een vochtig raam hecht de folie namelijk beter.

Voor welke raamfolie kies jij?

Folie op een raam plakken wordt doorgaans gedaan vanuit praktisch oogpunt. Men wil bijvoorbeeld meer privacy creëren. En ook het willen weren van de zon uit huis kan reden voor raamfolie zijn. Maar raamfolie op jouw raam is niet alleen functioneel. Raamfolie kan ook daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de uitstraling van jouw interieur. Zo zorgt het ervoor dat jouw grote raampartijen minder kaal lijken. En doordat er allerlei verschillende foliesoorten verkrijgbaar zijn, is er altijd een foliesoort die bij jouw inrichting past. Van lijnen en blokken tot mozaïek en bladeren. Het zijn allemaal mogelijke raamfolieprints. Van welke soort raamfolie ga jij jouw ramen voorzien?