LOADING

Type to search

Dit zijn jouw keuzes voor een landelijke inrichting

Wooninspiratie

Dit zijn jouw keuzes voor een landelijke inrichting

Share
Landelijke inrichting

Landelijk wonen is helemaal hot en hiermee doelen we op de interieurstijl die hierbij past. Door je woning een landelijke inrichting te geven, creëer je een plek waarin je volledig tot rust komt. Je haalt hierbij de sfeer van buiten naar binnen. Dat je hiervoor niet op een landelijke plek hoeft te wonen, zul je ontdekken bij deze keuzes die we met je delen om een landelijke inrichting vorm te geven.

Wat is een landelijke inrichting?

Er wordt gesproken van een landelijke interieurstijl als een woning op een dusdanige manier is ingericht dat kenmerkende buitenelementen ook binnen terugkomen. Je brengt dus de sfeer van buiten naar binnen. Het interieur straalt dan ook de rust en het karakter van het landelijke leven uit. Dit doe je door het gebruik van natuurlijke materialen (waarvan hout uiteraard het beste voorbeeld is) dat wat robuust is vormgegeven. 

Een landelijke inrichting komt gemoedelijk en gezellig over. Het is een woonstijl dat geborgenheid en een huiselijk gevoel uitstraalt. Nostalgie en een ambachtelijke uitstraling spelen ook een belangrijke rol bij een landelijke interieurstijl maar laat je hierdoor niet een kant op drukken. Een landelijke interieurstijl past niet alleen bij een klassieke inrichting maar ook bij een moderne woonstijl. De onderstaande keuzes voor een landelijke inrichting zullen je dit bewijzen!

Kleuren die passen bij een moderne landelijke woonstijl

Kleurkeuze is van groot belang bij het vormgeven van een woning. Dit is vooral van belang bij het vormgeven van grotere oppervlaktes zoals de muren, de vloer en plafond. Landelijk staat synoniem voor veel ruimte. Als je kiest voor een modern landelijke woonstijl is het een goede keuze om te kiezen voor lichte tinten zoals gebroken wit, lichtgrijs en beige achtige zandtinten. Dit zijn landelijke keuren die een woonruimte optisch wat groter doen lijken. De kleurstelling van je vloer en plafond moeten uiteraard hierop aansluiten. Een houten vloer past uiteraard perfect bij een landelijke inrichting. Hout is in diverse kleurstellingen verkrijgbaar dus je kunt alle kanten op. Ook tegels (op de grond of aan de muur) passen perfect in een stoere landelijke setting. 

Natuurlijke materialen zorgen voor de landelijke sfeer

Door de integratie van natuurlijke materialen, versterk je de landelijke sfeer in een woonruimte. Zoals aangegeven is hout hiervoor perfect geschikt. Een houten constructie van je huis mag bijvoorbeeld best zichtbaar zijn bij een landelijke setting. Naast het gebruik van hout zijn ook materialen als wol, vilt, linnen, jute, riet en touw uitstekend geschikt om de gewenste uitstraling te realiseren. Daarbij zijn lange, zware gordijnen een veelgemaakte keuze bij een landelijke inrichting. 

Landelijke inrichting van een woonruimte

Tot slot willen we nog even een aantal keuzes met je doornemen met betrekking tot de inrichting van een landelijke woonruimte. Een landelijke ruimte staat voor gezelligheid. Een ruime zithoek bij een open haard past perfect in deze setting. De meubels zijn vaak groot, grof en robuust vormgegeven. Dit zie je ook terug in accessoires of juist het ontbreken ervan. In een landelijke inrichting is er uiteraard wel ruimte voor accessoires maar beperkt. Less is more is immers een belangrijke factor bij jouw keuzes voor deze stijl.