LOADING

Type to search

Kies de juiste bank voor je woonkamer

Wooninspiratie Woonkamer Woontips

Kies de juiste bank voor je woonkamer

Share

De bank is het belangrijkste meubel van de woonkamer. De vorm, kleur en stijl bepalen compleet de look van je woonkamer. Om die reden is het verstandig goed na te denken voordat je een bankstel uit kiest. Hier volgen een aantal punten om op te letten.

De vorm en maat

Er zijn veel vormen en maten banken te verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tweezits, een driezits of een hoekbank. Probeer voordat je een bank gaat uitzoeken na te denken over welk model het meest geschikt is voor jouw woonkamer. Heb je een groot gezin of vaak visite over de vloer? Kies dan een groter bankstel. Ook is het goed om na te denken waarvoor je het bankstel wilt gebruiken. Kijken jullie vooral veel tv op de bank? Dan wil je het liefs je bank recht tegenover de televisie plaatsen. Of gebruik je de bank meer om koffie te drinken met de familie of visite? Dan is het fijner om de bank met stoelen in een hoek te zetten of recht tegenover elkaar. Op die manier kun je elkaar aankijken terwijl je praat. Neem altijd eerst de maten op van je woonkamer en van het bankstel, voordat je besluit te kopen.

De stijl

Elk jaar komen weer nieuwe modellen in de mode. Als je een bankstel uitkiest is het verstandig om na te gaan of je deze bank over een paar jaar nog steeds leuk gaat vinden. Het is leuk om een modern huishouden te hebben, maar niet iedereen heeft het budget om om de zoveel tijd een nieuw bankstel te kopen. Sommigen kiezen daarom liever voor een tijdloos model.

De kleur

Het is goed om je bewust te zijn van de impact die een bepaalde kleur kan hebben op je huis. Denk voor het uitkiezen van de kleur van je bankstel aan de kleur van de vloer en de andere tinten die je in je huis gebruikt. Je kunt in de winkel vragen of je de kleur mee naar huis mag nemen om te kijken hoe het staat. Het kan zijn dat de kleur er opeens anders uit ziet in het licht van je woonkamer. Ook bepaalt kleur veel van de sfeer die je huis oproept. Een donker bankstel oogt al snel heel groot en vol, terwijl een licht bankstel rustiger oogt. Een felle kleur is vanzelfsprekend erg bepalend, maar kan in goede combinatie met je andere woonaccessoires ook juist je huis helemaal afmaken.

Het materiaal

De materiaalkeuze wordt erg bepaald door het type huishouden dat je hebt. Heb je bijvoorbeeld een gezin met kinderen? Of heb je huisdieren? Met een klein kind komen er hoe dan ook vlekken in de bank. En huisdieren kunnen halen of haren achterlaten. Sommige bankstellen hebben een hoes die je er gemakkelijk af kan ritsen en kan wassen, dat is in dat geval beter geschikt.