LOADING

Type to search

Lange levensduur: wat zijn de beste vloeren?

Wooninspiratie Woonkamer Woontips

Lange levensduur: wat zijn de beste vloeren?

Share
Lange levensduur wat zijn de beste vloeren

Ben je van plan om een nieuwe vloer te kopen? Dan heb je waarschijnlijk al wat informatie verzameld op internet. Je komt veel beeldmateriaal tegen van prachtig afgestylde kamers met sfeervolle vloeren. De kleur van je nieuwe vloer kies je dan ook snel. Dit is een kwestie van woonstijl en smaak. Wat spreekt je aan, een prachtige houten vloer, of dat trendy visgraat patroon? Of ben je fan van gietvloeren, betonlook vloeren of plavuizen? Los van wat jou optisch aanspreekt komen er veel meer vragen op je af als je een nieuwe vloer wilt kopen.

Welk soort vloer past bij jou?

Naast de vraag of je voor een houtlook of betonlook vloer gaat is er ook de vraag, voor welk soort vloer je kiest. En er zijn erg veel soorten vloeren op de markt, hier een greep uit de populairste vloeren van dit moment:

 • Pvc vloeren
 • Laminaatvloeren
 • Vinylvloeren
 • Tapijt
 • Marmoleum vloeren

Deze vloeren hebben allemaal uitstekende eigenschappen. Zo zijn ze krasvast, makkelijk te onderhouden en kunnen ze prima tegen een stootje. Wanneer je uit zo veel kwalitatief hoogwaardige vloeren kan kiezen kijk je extra goed naar alle eigenschappen die een vloer je te bieden heeft.

5 top eigenschappen van je nieuwe vloer

Een nieuwe vloer kopen en leggen, of laten leggen, is voor de meeste mensen een grote klus. Zeker als het niet voor een leegstaande nieuwbouwwoning is. De kamer waar de nieuwe vloer in komt moet helemaal leeg zijn en misschien moet een oude vloer zelfs nog verwijderd worden.

Een nieuwe vloer laten leggen is een project waar tijd in gaat zitten. Daarom wil je een vloer kopen die vervolgens jaren meegaat. Het is daarom belangrijk dat je voorafgaand aan jou keuze goed nadenkt aan welke eisen jouw nieuwe vloer allemaal moet voldoen. Hier een lijst die je helpt bij het vinden van de juiste vloer. Welke eigenschappen moet jouw vloer hebben?

 • Je wilt een geluiddempende vloer
 • Je vloer moet warm voelen aan je blote voeten
 • Het is belangrijk dat je vloer watervast is (bad, keuken)
 • Je vloer mag niet krimpen of gaan krullen
 • Een milieuvriendelijk geproduceerde vloer heeft je voorkeur
 • Je vloer moet geschikt zijn voor vloerverwarming
 • De vloer moet niet van echt hout of steen te onderscheiden zijn

Dit zijn niet 5 maar zelfs 7 top eigenschappen van vloeren. Je kan de opsomming als een geheugensteun gebruiken. Op deze manier kom je op de juiste vloersoort uit. Vinylvloeren bieden de opgesomde eigenschappen trouwens allemaal. Maar wat is eigenlijk ook alweer een vinyl vloer?

Wat is vinyl? Eigenschappen en voordelen van vinyl

Vinyl is een sterke vloer en een comfortabele keuze omdat vinyl onderhoudsvriendelijk is. Stoot je een keer je glas om en loopt water op de vloer? Geeft niet, vinyl vloeren zijn watervast. Vinyl vloeren zijn zo opgebouwd dat ze een geluiddempend effect hebben, hier geniet je extra van wanneer je een levendig gezin hebt. En vinyl vloeren hebben nog veel meer pluspunten.

Vinyl is duurzaam Dutch Design

Vinyl wordt ook Novilon genoemd, dat is de merknaam. Vinyl is een product van Nederlandse bodem, de producent is Forbo. Als je voor vinyl oftewel Novilon kiest dan ligt er straks een echte Dutch Design vloer bij jou in de kamer. Je hebt erg veel keuze wat dessins en kleuren betreft. Door de natuurlijke uitstraling van Novilon ontstaat er vanzelf een fijne sfeer in huis. En dat gaat snel, want Novilon is tot 40 m2 los te leggen, of zoals men zegt kamerbreed.

Ben je benieuwd? Dan is het tijd om een offerte aan te vragen. Zo weet je precies wat jouw nieuwe vinyl vloer kost. En wanneer je ook een prijs voor het leggen van de vinyl vloer opvraagt kom je niet voor verrassingen te staan wat de kosten betreft. Loop jij straks lekker op blote voeten over je prachtige vinyl design vloer te zweven door een stille kamer, hoe gaaf is dat?