LOADING

Type to search

Leuke accenten om je huis en tuin af te maken

Wooninspiratie Woontips

Leuke accenten om je huis en tuin af te maken

Share

Bij het inrichten van je huis en tuin kijk je in de eerste plaats naar de grote ingrepen. Je plaatst meubels in je woonkamer. Je plant bomen en struiken en je zet hekwerk neer. Om een plek echt eigen te maken gaat het echter vooral om de details. Daarom is het juist belangrijk om daar de nodige aandacht aan te besteden. Met enkele leuke accenten kan je al snel zorgen dat jouw plek ook echt eigen wordt. Het is wel heel leuk om er op deze manier jouw thuis van te maken.

Een eigen brievenbus

Een goed element om leuke accenten mee te leggen is de brievenbus. Wanneer je alleen de standaardgleuf in de deur hebt, dan is het juist leuk om een eigen bus neer te zetten, bijvoorbeeld aan het begin van je oprit of voortuin. Er zijn heel veel verschillende vormen op de markt. Zo kan je het dus ook echt eigen maken. Dat kan je doen door de hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een specialist als Yourmailbox.nl. Zoek een model dat goed past bij de stijl die jij voor je huis en tuin hebt gekozen.

Een mooi hek uitkiezen

In plaats van een heg of een schutting kan je ook met sierhekwerk aan de slag gaan. Het fijne aan deze hekken is dat ze niet alleen stevig zijn, maar ook heel veel details bevatten. Daardoor kan je er dus zeker van zijn dat het de accenten legt waar jij naar op zoek bent voor jouw tuin. Het is leuk om bijvoorbeeld een meer landelijk hek te hebben wanneer je ook voor die stijl in de tuin hebt gekozen. Dit soort hekken bieden nog een ander voordeel. Je hebt er namelijk veel minder werk aan om deze te onderhouden.

Verschil maken met een lamp

Ook binnen kan je accenten leggen waarmee je een groot verschil maakt. Dat kan je bijvoorbeeld goed doen met een lamp. Niet alleen is de lamp zelf zorgt voor een leuk accent, door de vorm en de details. Ook het licht van de lamp speelt daar natuurlijk een rol in. Je kan er bijvoorbeeld de sfeer mee bepalen. Ook kan je bepaalde elementen in je woning uitlichten. Dit kunnen dan juist weer de andere elementen zijn waarmee je accenten hebt geprobeerd te leggen. De lamp heeft dus meerdere functies die je goed kan benutten voor dit doel.

Eerdere fases uit jouw leven

Tot slot is het altijd aantrekkelijk om iets mee te nemen uit eerdere fases van je leven. Daarmee kan je de cirkel rond maken. Bovendien zijn dit echte eyecatchers omdat je ze niet zomaar uit een woonwinkel hebt gehaald. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je op die manier leuke gespreksonderwerpen hebt wanneer er mensen bij je op bezoek komen. Wel moet je natuurlijk voor elementen kiezen die ook nu nog bij je woning passen. Het is wel heel leuk om op deze manier jouw levensloop in je droomhuis samen te laten komen.