LOADING

Type to search

Maak jouw tuin zomerklaar met de mooiste bloembollen

Tuin Woontips

Maak jouw tuin zomerklaar met de mooiste bloembollen

Share
Maak jouw tuin zomerklaar met de mooiste bloembollen

De lente is nu echt begonnen. Langzaam droom je al over de uren die je in de tuin door gaat brengen. Alleen ontbreken er nog mooie bloemen en planten. Hoewel je geneigd bent om deze aan te schaffen en gelijk in de aarde te planten is bloembollen kopen vaak duurzamer. Hiermee heb je namelijk niet alleen een tuin die helemaal zomerklaar is, maar waarvan je ook in andere jaargetijden nog kan genieten. Maar waar kan je dan allemaal aan denken? En welke bloembollen wil je in jouw tuin terugzien? Je leest het hieronder.

Ieder seizoen genieten van planten

Door bloembollen te kopen zorg je dat je het gehele jaar door kan genieten van de mooiste bloemen en planten in de tuin. Wanneer je bijvoorbeeld voor allium kiest, geniet je hier ruim een maand van door de zeer lange bloeitijd. De meeste bloembollen komen op in de lente, maar je hebt ook mogelijkheden om in de herfst en winter de tuin in bloei te hebben staan. Door hier een goede mix van te maken, zorg je dat je iedere keer weer iets nieuws ontdekt in de buitenruimte. Is het mooi weer? Dan ervaar je het schouwspel dat zich hier afspeelt. Doordat de meeste planten winterhard zijn, komen ze het jaar erop gewoon weer terug!

De juiste bloemen en planten voor de tuin

Het is dan wel belangrijk dat je de juiste bloembollen vindt voor jouw tuin. Hiervoor bekijk je eerst hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Heb je bijvoorbeeld alleen kleine borders, dan moet je planten hebben die niet veel ruimte in beslag nemen tijdens de groei. Hiervoor kan je bijvoorbeeld naar mooie bodembedekkers kijken. Deze groeien wel wat meer over de breedte, waardoor de grond bedekt is. Echter groeien deze niet de hoogte in, dus zullen ze niet zo snel voor een grote wirwar aan planten zorgen, waardoor je de kleinere bloemen niet meer ziet in de jaargetijden.

Kleuren maken het verschil

Kleuren zijn ook belangrijk voor de bloemen en planten die je in de tuin plaatst. De bloembollen van bloembollenkopen.nl komen in een groot aantal kleurtinten. Denk aan oranje, rood, geel, groen en blauw. Het is afhankelijk van de uitstraling die je aan de buitenruimte wilt geven welke kleuren het beste bij je passen. Ga je voor één kleur die de overhand neemt? Of wil je toch liever een mooie combinatie aan kleuren die samen voor een geheel zorgen? Door hierover na te denken, voorkom je dat je niet de gewenste sfeer in de tuin krijgt.

Kies jouw nieuwe planten

Maar welke bloemen en planten mogen dan niet ontbreken in de tuin? Hierbij moet je jezelf afvragen welke dieren en insecten je wilt aantrekken. Met lavendel krijg je bijvoorbeeld vlinders en bijen, terwijl je met andere planten juist weer geheel andere insecten aantrekt. Houd er dus ook rekening mee waar je de bloembollen plaatst, zodat je er geen last van hebt bij het terras. Vergeet ook niet de geur van de bloemen te bekijken. Alleen dan is het ontspannen in de tuin. Maak daarom snel een goede keuze en maak de tuin zomerklaar.