LOADING

Type to search

Meer genieten van je tuin

Tuin

Meer genieten van je tuin

Share
Meer genieten van je tuin

Het hebben van een eigen huis is natuurlijk heel fijn, maar toch ben je soms wel toe aan iets nieuws. Om nou een nieuw huis te kopen gaat voor sommige mensen net iets te ver. Veel mensen huren daarom een aannemer in voor aan- of uitbouw van hun bestaande woning. Wat men tegenwoordig ook veel doet, is het plaatsen van een veranda als verlengstuk van het huis.

Verschillende mogelijkheden

Voordat je met de aanbouw begint, is het handig om te checken of je daar een vergunning voor nodig hebt. Een aanbouw heeft namelijk veel verschillende opties. Bij een veranda heb je de keuze voor een open veranda, dichte veranda of een veranda met schuifdeuren. Je hebt ook de keuzes voor een mooie kapschuur. Binnen de genoemde opties heb je verschillende materiaalkeuzes. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit aluminium, PVC, glas of douglas hout. Men combineert vaak binnen de materiaalkeuzes. Het is dus mogelijk om een veranda van hout te fabriceren en hier glazen deuren in te plaatsen. Wanneer je een veranda in je tuin wil plaatsen, moet je na denken over de plaats van de veranda in de tuin. Dit is belangrijk aangezien de ene plek in de tuin minder lichtinval geeft dan de andere plek in de tuin.

Seizoenen veranda

Een veranda is voor alledaags gebruik. Dit betekent dat men een veranda in de zomer, winter of andere seizoenen van het jaar gebruikt. Veel mensen denken snel dat het in een veranda te snel te heet wordt. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Je hebt namelijk zonnewering die je in en buiten je veranda kan plaatsen.

Zelfs in de strenge winter heb je de mogelijkheid om nog te genieten van je veranda. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om de warmte in de veranda te houden. Een optie in de winter daarvoor is een schuifdeur. Ook heb je de keus om een heater of kachel te plaatsen. Zo blijft het in de winter ook nog heerlijk warm en besteed je het nut van de veranda maximaal.

Werk

Je zou wel denken werk? Ik wil toch kunnen genieten van mijn veranda en tuin. Die kans is er ook zeker, maar hoe lekker is het om te werken en tegelijkertijd ervan te kunnen genieten? Denk bijvoorbeeld aan een tuin kantoor. In een tuinkantoor maak je relaxen en werken mogelijk. Het voordeel aan een tuin kantoor is ook dat je thuis een rustige werkplek hebt en je ongestoord kunt gaan werken.

Genieten tot de late uurtjes

Het fijne aan een veranda is dat je tot in de late uurtjes ook nog kunt genieten. Dat kan alleen, met je gezin of samen met je vrienden. Zet een lekker borrelplankje op de tafel, pak er een drankje bij en geniet. Desnoods pak je er een leuk bordspel bij of ga je heerlijk Netflixen. Ga lekker genieten van je veranda en tuin tot in de late uurtjes.