LOADING

Type to search

Meer uit jouw slaapkamer halen

Slaapkamer Woontips

Meer uit jouw slaapkamer halen

Share

De slaapkamer speelt een belangrijke rol in jouw leven. Je brengt er bijvoorbeeld meer dan een derde van je leven door. Daarnaast is het vaak zo dat het ook het enige plekje in huis is dat echt van jou is. Daarom is het ook belangrijk om er het maximale uit te halen. Dat hoeft niet heel lastig te zijn. Het is vooral zaak om de juiste elementen in je slaapkamer te plaatsen. Aan de hand daarvan kan je dan een heel eind komen. Je begint natuurlijk bij een goed bed met een matras van Boxspring Xpert. Daarnaast kan je het volgende doen.

Kleuren en materialen kiezen

Het eerste wat je moet doen, is zoeken naar de juiste kleuren en materialen om mee te werken. Zonder dat je het misschien beseft is het namelijk zo dat kleur- en materiaalgebruik een gigantisch effect hebben op de uitstraling van de slaapkamer. Werk je met zachte kleuren en luxe materialen, dan voelt jouw slaapkamer al direct veel meer comfortabel aan. Dat is alvast een goede reden om deze keuze te maken. Dit geldt echter net zo goed als je voor strak en modern, of juist voor landelijk wilt gaan.

Dingen kunnen weglaten

Een goede truc om meer met je slaapkamer te kunnen doen, is gebruik te maken van de kunst van het weglaten. Je krijgt dan meer ruimte. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om te kijken of er geen andere oplossing te bedenken is voor die grote kledingkast die je nu in je slaapkamer hebt. Zo kan je bijvoorbeeld voor een bed met opbergruimte eronder kiezen. Ook is kiezen voor een kledingrek in plaats van een kast een goede optie. Zo haal je er natuurlijk ook echt veel meer uit. Dit geeft je dan weer mogelijkheden voor andere elementen.

Dingen kunnen toevoegen

Wanneer je dingen weglaat krijg je meer ruimte. Dit kan je zo laten, wanneer je van ruimte houdt. Je kan er echter ook voor kiezen om die ruimte juist weer te benutten. Dat kan je doen door dingen toe te voegen waar jij blij van wordt. Het beste voorbeeld daarvan is dat je natuurlijk een fijne stoel en een bijzettafeltje neerzet zodat je jouw eigen hoekje hebt in je slaapkamer. Het is wel heel fijn om een plekje te hebben waar jij je kan terugtrekken, bijvoorbeeld om ongestoord een boek te lezen. Dat kan op deze manier.

Gebruik een spiegel

Tot slot is het ook slim om van optische ruimte gebruik te maken. Dat kan deels al door het juiste gebruik van kleuren en materialen, zoals eerder genoemd. Dat kan daarnaast door bijvoorbeeld met een mooie spiegel die je slim plaatst te werken. Zorg dat je de lijnen in je slaapkamer benut. Op die manier kan je de ruimte met een spiegel een flink stuk groter laten lijken dan deze is. Daardoor voel je je ook meer op je gemak in de slaapkamer. Alles voelt immers direct al een heel stuk ruimer aan. Dat is wat je zoekt voor deze ruimte.